Fjärde graviditeten

Tankar om att vara arbetslös för första gången

Det känns så märkligt att plötsligt vara arbetslös, jag har aldrig nånsin varit det förut och trodde inte att jag skulle bli det heller. Men jag behöver inte oroa mig för nånting, jag har jobbat där i 8,5 år så min uppsägningstid blev hela 5 månader! Och tack vare det schyssta avtalet så kan jag bara ta det lugnt och vila upp mig inför förlossningen. Det känns overkligt, nästan för bra för att vara sant 🙂

Jag behöver ta igen mig och vila lite efter dessa intensiva veckor, jag har varit på helspänn i flera veckor nu! Samtidigt ser jag framemot all extra tid med familjen och särskilt med barnen innan bebben kommer. Det är inte heller någon risk att jag blir uttråkad och sysslolös, jag har massor av planer för att mitt företag (mina sociala kanaler) och detta gav mig en jättemöjlighet att satsa på min dröm!

På tal om mina sociala medier, bloggen, instagram och youtube… Jag har känt att jag har hamnat lite utanför gängorna med all stress det sista och vill gärna hitta tillbaka till mitt vanliga flow. Jag undrar därför vad ni skulle vilja ser mer av? Vad skulle ni vilja läsa mer om, några särskilda ämnen och är det något ni saknar just nu?

10 Comments

 • Kickii

  Jag vill läsa mer om din separation. Hur var sammarbetet med jair i början o var står ni nu? Allt möjligt egentligen. Jag har själv nyss separerat.

 • Stina

  Jag skulle vilja läsa om hur ni ser på sommaren, vad man kan hitta på med barnen i och med Corona, social distansering och att man inte kan resa. Hur man kan hitta på saker med barnen utan att sprida smittan vidare.
  Kram!

 • Carro

  Hur ser planen Ang hus ut i framtiden? Vill ni bo kvar? Kan ni tänka er att hyra ut huset en helg via air? För o få in lite extra?
  Kan ni dela med er av inköp av bebisgrejer o planering ang va h*n ska sova o hur.

 • Sabina

  Tänker att även om du har 5 mån uppsägning så här du ju inget arbete efter! Vill inte låta negativ, men det påverkar ju när du ska börja jobba igen och stressa att hitta ett nytt jobb som räknar in exakt när du planerat att börja jobba igen. Jag skulle själv tycka det var superstressigt att inte veta att jag har ett arbete att gå tillbaks till 🙁

  • Emma

   Förstår precis hur du tänker, men jag hade redan planerat att vara föräldraledig i två år denna gången och att satsa på bloggen under tiden. Om allt går som jag vill så kommer jag inte behöva söka något arbete ? Ifall det inte går som jag vill så kommer jag söka jobb och så länge Corona-eftersvallningarna har hunnit gå över så kommer det inte bli svårt att få ett nytt jobb. Det är alltid brist på ingenjörer ?

 • Nina D

  Jag skulle gärna se en frågestund kanske med er alla fyra, saknar lite att få svar på kommentarer ibland.
  Kan ibland tycka att det är lite för mycket samarbetesinlägg ibland istället för dina härliga personliga inlägg (men förstår att du behöver/gör samarbeten och kan ju scrolla förbi dem om jag vill ?)

  • Emma

   Förlåt, jag ska försöka skärpa mig. Det har varit så mycket det sista så jag har inte hunnit med en bråkdel av allt jag vill göra. Självklart vill jag svara på frågor och kommenterar också 🙂 Jag har lagt upp en frågestund på bloggen idag. Du hittar den här: https://pasmallen.nu

   PS. Tack för att du är så förstående 🙂 Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.