Fjärde graviditeten

Magen vecka 36 – bebis nr 3, vår ”korv”

Nu är bebis stor som en honungsmelon och jag kan inte fatta att vi snart får träffa h*n! Det känns verkligen att bebisen har borrat ner sig djupt ner i bäckenet nu för det ilar som tusan därnere. Dessutom så kommer förvärkarna allt tätare och ofta vid vila. Det är nästan att jag funderar på om det blir en juli-bebis istället för augusti-bebis, men trean ska ju vara lurig säger dom. Jag gissar på att jag kommer få gå någon eller några dagar över tiden även denna gång 🙂 Vad tror ni?

2 Comments

 • Jillian

  Hej Emma! Först och främst tack för en superhärlig blogg och grattis till kommande bebis ? Är själv gravid med mitt tredje barn och har bf i september.

  Undrar lite hur du resonerar kring kommande förlossning du som också har en förlossningsskada med dig i bagaget.
  Jag fick en bristning grad 3 i samband med min första förlossning för ca 6 år sedan och ärret som blev efteråt läkte väl sisådär kan man säga. När jag sökte för att det skavde så fick jag bara till svar att de tyvärr inte kunde hjälpa mig.. ? 2,5 år senare när det var dags för barn nummer två fick jag ”bara” en grad 2-bristning (det gamla ärret gick upp en bit), blev dock sydd av en fantastisk barnmorska som även rättade till det gamla ärret så idag är jag helt återställd ??
  Nu inför förlossningen nummer tre känner jag mig väldigt orolig (läs livrädd) för att återigen få ett ärr som läker dåligt.. Överväger att begära ett kejsarsnitt men det känns inte heller helt bra, suck..

  Hur gick det för dig efter din andra förlossnings, fick du någon bristning? Och hur tänker du inför kommande förlossning? Tack igen för en toppenbra blogg! Kram

  • Emma

   Hej Jillian! Tack så himla mycket fina du ♥ Jag var såklart orolig inför min andra förlossning, men jag blev ju opererad mellan Lucas och Isadora och det fanns därför ingen risk att en ny förlossning skulle få ärret att gå upp. Jag hade också hört från många som fått en tuff bristning vid första förlossningen att andra var piece of cake så jag var inte orolig. När Isadora kom fick jag i princip bara en rispa så jag tänker samma sak även denna gången. Jag tycker du ska fråga din BM om hon kan titta på ditt ärr för att se om det finns en risk att det går upp. Jag har läst nånstans att ärr som är läkta är starkare än vanlig hud och det därför inte går upp lika lätt på samma ställe igen. Mitt ärr var en så kallad ärrbrygga som dom fick dela på mitten på operation och sy åt andra hållet istället så nu har jag som två ”hudflikar” därinne som är alldeles mjuka, inte strama överhuvudtaget, det är därför jag är så säker på att det inte kommer bli något nytt ärr där. Din BM borde ju kunna hjälpa dig att bedöma risken genom att se hur det ser ut tänker jag? Lycka till när det väl blir dags fina du!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.