Fjärde graviditeten

Nu är det snart dags!

Det känns att det inte är långt kvar nu, bara 27 dagar. Jag har förvärkar mer eller mindre varje dag och det kör oftast igång vid vila. I början var det mest på kvällarna, men nu känner jag det ibland när jag vaknar på morgonen också. Det är oftast bara svaga förvärkar som känns som mensvärk i nedre delen av magen, dom starkaste jag har haft hittills var vid skrattanfallet med Victor för någon vecka sedan 🙂

Vid förra barnmorskebesöket fick vi veta att bebis har fixerat sig och det känns ordentligt nu kan jag säga. Bebisen tar gärna spjärn mot revbenen och trycker för kung och fosterland så det ilar till i fiffi. Det verkar även som jag har haft en nerv i kläm för det har vibrerat nere i fiffi och ut mot ena benet en hel del. Jag har aldrig varit med om det förut, så lustig känsla! Som en liten vibrator som kört 1-2 sekunder 🙂

Det känns så konstigt att dom här 9 månaderna snart har gått! Tänk att snart får vi träffa vår efterlängtade lilla bebis! Jag är så nyfiken vem h*n är och hur h*n ser ut! Häromdagen visade Victor en liten filmsnutt på när han var 1 månad gammal och det gav mig en indikation på hur vår bebis kommer se ut. Bebisar är ju oftast mest lika sin pappa när dom föds eftersom biologin är så fiffigt utformad för att även pappa ska knyta an till bebis snabbt 🙂

Den här bilden tog jag häromdagen efter att jag lite chockat råkat se mig själv från sidan! Jag är ju typ dubbelt så bred! Borde man inte bli väldigt vältränad när man är preggo egentligen? Man drar ju runt på en massa extra vikt!

4 Comments

 • Sara

  Så kul att ni får överraskningen om det är en liten kille lr tjej vid förlossningen, just därför tror jag att det är en tjej ? Var själv på RUL och ville också ha överraskningen vid förlossningen men vår lille hade andra planer och visade upp hela paketet fast vi tittade bort då de undersökte de ”nedre regionerna”?

  • Emma

   Det är sååååå sjukt spännande nu! Vi tror ju med flicka 🙂 En lustig grej jag precis insåg nu är att jag inte längre funderar så mycket kring bebisens kön. Jag tror jag har förlikat mig med att inte veta 🙂 Haha! Sååå kul! Det är ju inte alltid det går att undgå könet på ultraljudet. Det kan synas ganska tydligt 🙂

 • KarinH

  Våra två har båda varit kopior av mig, mamma, så mina barn läste aldrig bebishandboken. ??
  Men den ena såg till att binda till sig pappa ändå genom att kräva att han gav flaska när han var hemma. Fortsatte jag amma blev jag biten. ?

  • Emma

   Hehe! Så lustigt! Men har du kollat på bebisbilder på D? Jag har sett en del exempel där man ser tydligt att bebis är lik sin mamma och det är svårt att se pappa överhuvudtaget tills man ser pappan som bebis 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.