Panik! Bebis sparkar inte!

Den här dagen blev långt ifrån så lugn och mysig som jag hade tänkt mig… Klockan 13, precis innan jag skulle käka lunch så kom jag på att det var ett tag sen som jag kände några fosterrörelser. Jag mindes inte ens när jag senaste kände något, men det måste varit på morgonen när jag vaknade för då brukar jag alltid kolla av läget inne i magen. Bebis har varit mycket lugnare på dagtid dom senaste 2 veckorna så jag har vant mig lite vid det, men jag buffar ändå alltid på magen med jämna mellanrum under dagen för att se om allt är ok. Men idag fick jag inget svar… Jag skakade hela magen, tryckte in mina fingrar här och och där men fortfarande inget svar. Jag höll på sådär en stund, både stående och sittandes, men inget hände. Jag kunde känna att bebisens fot buktade ut lite svagt på ena sidan av magen så jag tryckte in foten. Foten åkte in med min kraft men försvann inte på det sättet som den hade gjort om det var bebis som drog undan sin fot och fortfarande inga sparkar. Så jag ringde mamma med gråten i halsen och bad henne hämta mig och köra mig till Antenatal (förlossningskoordinatorn hänvisade oss dit). Under tiden mamma var på väg så tog jag fram ultraljudsdopplern och lyssnade på hjärtat, som tack och lov, dunkade på fint! När jag lyssnade med dopplern så tyckte jag att jag kände en svag svepning i magen men fortfarande inga gensvar på mina buffar.

När vi kom in till Antenatal så var det givetvis fullt med människor där (minst 15 pers) och jag hamnade långt bak i kön. Hon i kassan var en riktig SURTANT! Hon vägrade höra på vad jag hade att säga eftersom det inte var min tur och hennes svar var att alla i väntrummet har kommit av samma anledning som mig! Jag vet att man söker till antenatal av många fler anledningar än att bebis i magen inte rör sig så jag sa rätt ut ”du menar att alla här har bebisar i magen som har slutat röra sig?”. Jävla tantskrället lyssnade ju inte så då kunde hon inte veta varför jag sökte vård! Hon svarade kallt att jag skulle sätta mig ner och vänta på min tur eller gå direkt in till rummet där barnmorskorna sitter. Jag väntade inte ens på att hon skulle prata färdigt utan gick bara därifrån och fick hjälp av en barnmorska på en gång. Jag ska tillägga att det var EXAKT samma sak på Antenatal när jag var där 5 dagar efter min förlossning med Lucas. Då hade jag så ont så jag nästan svimmade och grät så mycket att jag inte kunde säga mitt namn och den dumma receptionisten var så jävla nonchalant. Hon behandlade mig så illa så att det var ungefär i samma grad som hon hade spottat mig i ansiktet. Jag blir så arg, bara jag tänker på det! Tur att barnmorskorna och läkarna på Antenatal var fantastiska även den gången. Det är bara den dumma receptionisten som dom borde sparka hårt i röven! 

Hur som helst så fick vi komma in och köra en CTG-kurva och det visade att bebis hjärta dunkade på bra och barnmorskan lyckades irritera bebisen också så att den började röra på sig ordentligt. Barnmorskan frågade mig om jag hade ätit och druckit som jag skulle under dagen och nja…. Jag har nog druckit lite lite och lunchen hann jag ju inte med när bebis inte rörde sig. Hon tipsade om att äta så att bebisens blodsocker går upp för då brukar det bli fart på bebisarna. Hon sa att det märks när man gör ultraljud om bebisen är i full gång så är det oftast för att mamman har ätit. Under tiden hon gjorde CTG-kurvan så hade jag nog en liten sammandragning eller värk trodde BM, men den märkte jag inte av själv ens en gång. Jag hade fullt fokus på att kolla sparkarna och trycka på en knapp varje gång bebis rörde sig.

Usch vad bebis ska krångla! Inte vill den komma ut och så håller den på att skrämma sin mamma så att hon nästan får hjärtstopp och kommer bölandes in till Antenatal! Hoppas att bebis är lite snällare när h*n kommer ut! När jag kom hem så gick en ny, jättestor bit av slemproppen, men inget blod i slemproppen än. Men det var en lika stor bit som första gången för 2 veckor sen. Jag längtar efter förlossningen nu 🙂 Det är fortfarande härligt att vara gravid, men jag känner mig ganska så färdig. Jag är inte otålig, bara förväntansfull och peppad! Vi längtar efter dig bebis!

  

 

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Erika

  Fy vad otäckt, jag skulle också reagerat som du. Tråkigt med dåligt bemötande från receptionisten, det är ju så viktigt med en empatisk person där. Hoppas att allt går bra fortsättningsvis!!!

  Svara
 2. Erika

  Vilken idiot! Det kan ju handla om liv eller död! Att hon vågar vara sådär kall förstår inte jag.
  Skönt att det var bra med bebis! Tveka inte att åka in igen om du inte känner rörelser igen! Hoppas det går bra nu ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nä, det fattar inte jag heller! Skulle hon vilja ha en död bebis på sitt samvete? Om jag hade suttit i väntrummet och det kommer in en rödgråten gravid som tror att hon hade förlorat sin bebis så hade hon fått gå förbi mig ALLA gånger!

   Svara
 3. Eva-Leena

  Usch va otäckt! Sjukt tråkigt att receptionisten inte lyssnade på dig, men bra att du röt ifrån dig, de skulle nog jag också ha gjort! Men va skönt att allt va bra me bebis o hoppas att inte h*n skrämms sådär fler gånger! 🙂 Nu får du väll passa på att slänga dig på soffan o vila samt äta nått 😉
  Hoppas bebisen håller sig pigg nu resten av graviditeten så du kan koppla av o njuta 🙂
  Ha de gott!❤

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nä, nu får bebis faktiskt ta och komma ut. Att skrämmas så här är absolut inte ok! Receptionisten var där idag igen så hon fick onda ögat, men det var en annan som tog emot oss idag. Vi fick vänta 15 min i väntrummet men då kände jag några svaga rörelser under tiden vi satt i väntrummet så då kändes det inte lika akut.

   Svara
 4. Nina

  Usch och fy! Ring förlosdningskoordinatorn om det blir något mer problen.Då får du komma och bli kollad på förlossningen istället. Kram

  Svara
 5. Lisa från Skåne

  Precis samma hände min dotter två dagar innan barnet föddes. Hon puffa och drack kallt vatten hände inget. Åkte då in och blev undersökt allt var bra. Fick förklaringen att barnet tog igen sig och vilade inför förlossningen vissa barn kunde göra så. Dagen efter började förlossningen.

  Svara
 6. Camilla 33 år och 10 barnsmamma

  Ussh nu får den sluta skrämmas.
  Man ska alltid ta minskade fosterrörelser på allvar,blir så arg när man läser sånt här.
  Den människan ska inte jobba där .
  Hoppas bebben kommer snart,vi alla väntar nu 😀
  Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja precis! Nä, hon borde verkligen inte jobba där! Jag är så glad att jag står på mig bättre nu än vad jag gjorde för några år sen. Det är alltid svårare att stå på sig för sig själv tycker jag, men för andra är det lättare. Kram!

   Svara
 7. Petra

  Men alltså hur in man vara en sån person i en reception. Usch! Skönt att ni ändå fick hjälp snabbt! Precis så var Selma samma dag som vattnet gick. Så jag tror det är jättenära nu. 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här