Fitnessfighten,  Träning

Mammashape och Fitnessfighten dag 1

Jag tänkte jag ska berätta lite om vår första dag på vårt nya liv som vi kör nu i 30 dagar 🙂 Det har gått väldigt bra! Vi är så grymt taggade både jag och Jair, det var till och med lite spännande att gå upp på morgonen och köra igång 🙂

Kostprogrammet har ändrat upplägg sen jag körde sist, men jag tycker att det nya upplägget är mycket bättre. Nu får man en inköpslista och en veckomeny och så kan man bara laga och äta den maten rakt av. Och det är god mat så det är absolut ingen tråkig mat. Det enda jag inte gillar är tonfisksallad, så vi byter ut tonfisken mot kyckling istället 🙂 Det blir superbra 🙂 Om man inte gillar en viss matträtt så går det även enkelt att byta ut en rätt mot något annat i receptbanken som man får tillgång till under programmets gång.

Till frukost denna veckan så finns det grötfrukost med varma björnbär, mango- och banansmoothie och chiagröt med superbär och äggsmörgås. Jair har lite andra matvanor än vad jag har så han har lite svårt för gröt så idag när v i åt frukost tillsammans så blev det smoothie, men vi gjorde blåbärssmoothie istället för mangon var inte helt mogen. Jair som har lite mer kalorier i sitt program än jag, fick även äta två knäckemackor med keso. Jag tror faktiskt det var första gången som Jair åt knäckebröd och han gillade det inte 😛 Men jag har sagt till honom att om han tröttnar eller verkligen inte gillar det så får han säga till så letar jag efter något annat i receptbanken till honom. Det finns liksom inte knäckebröd i Brasilien och det är ju faktiskt lite annorlunda att äta det istället för mjukt saftigt bröd.

Till mellanmål blev det hallonkvarg. Jag tycker det är så gott och älskar den syrliga smaken av osockrade hallon. Jair tyckte tvärtom. Han harklade sig och skrynkliga ihop hela ansiktet som om han åt en citron 😛 Det är inte lätt när man kommer från sockerlandet Brasilien 🙂 Men som tur är så finns det massor av andra goa mellanmål som jag tror Jair kommer gilla, t.ex. bananpannkakor – mums! Och sen kan man ju lägga annan frukt i kvargen istället för hallon om man inte gillar det 🙂

Dagens träning gjorde vi på förmiddagen. Vi gick ut och promenerade med varsin barnvagn i rask takt i 20 minuter och sen körde vi styrketräningen hemma på vardagsrumsgolvet i ett helt svep.

 

Lucas tyckte inte alls om att vi höll på och grejade på golvet, men han får vänja sig. Han måste lära sig att han inte kan få bestämma allt över sin mamma och pappa. Vi är nämligen förbjudna att sjunga och dansa, men han ska inte få förbjuda oss att träna också – nej, nej 🙂 Lucas fick vara med oss när vi tränade och efter ungefär halva passet så var han ganska så nöjd när han upptäckte att det gick och sitta på oss när vi utförde en del av övningarna. Knäppis!


Nu ska jag laga lite mat och lite senare så kommer det ett inlägg om helgen i Stockholm som jag inte har hunnit få upp ännu 😛

Uppdatering: Jag har fått en rabattkod som ni läsare kan använda om ni vill haka på och köra något WorldofShape-program ni också. Ange kod EMMAPASMALLEN då får ni 10% rabatt!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.