Schysst svärmor!

Eller inte… I vanliga fall älskar jag min svärmor, men jag tycker inte om när hon ger sig på min kropp eller försöker luska om jag är tjock eller inte. Det gör att jag inte har så stor lust att prata med henne på videosamtal och på så sätt är det rätt skönt att hon inte bor i Sverige. Idag när Jair pratade med henne på Skype så ville hon att jag skulle ställa mig upp så att hon kunde se mig. Jag gjorde det, men med Isadora i famnen och då sa hon till sin kompis:

– Det ser ut som hon är tjock, eller hur?

Och sen skrattade hon, men till mig så sa hon: “åh vad fin du är!” precis efter att hon hade sagt till sin kompis att jag var tjock. Jag vet att dom är mycket mer utseendefixerade i Brasilien, men jag trodde att hon var smartare än så. Hon vet ju att jag talar flytande portugisiska. Fast egentligen så är jag inte förvånad. Hon påpekar ofta min kropp och under graviditeten så var jag enorm redan i vecka 15 enligt henne…

Jag kan tåla mycket, men samtidigt så blir jag orolig för att detta kommer drabba mina barn. Jag har själv vuxit upp med en släkting som jämt och ständigt har kommenterat min vikt, oftast framför resten av släkten och sagt saker som “men du ska väl inte äta mera?” osv. Det påverkar ens självförtroende, särskilt i tonåren. Så detta är något som jag kommer göra glasklart för min svärmor innan vi kommer ner på semester dit. Mina barn ska inte få höra såna saker om sina kroppar under deras uppväxt!

14191406_10154472897468894_323125348_o

 

Foto av Fotoliselotte

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

 1. Matilda

  Oavsett om man är barn, tonåring eller vuxen så ska man slippa såna kommentarer.. Du är fin precis som du är!

  Svara
 2. Sofi

  Usch vad arg jag hade blivit! Det är inte okej och jag tycker verkligen du ska ta ett snack, eller kanske att Jair ska ha det så du slipper. Du är ju jättefin som du är! Själv råkade jag ut för en kommentar från min svärmor när jag var höggravid med mitt första barn men då fick hon sina fiskar varma kan man säga och än, flera år senare passar hon sig för den typen av kommentarer. Jag är ganska tydlig när jag blir arg kan man säga ?

  Svara
 3. LinizTravel

  Vad sjukt…. Min svärmor är nästan likadan… Hon har oxå kommenterat min kropp flera ggr under graviditeten och efteråt… Denna gången tog det dessutom längre tid att gå ner allt… Förra g gick jag ner allt på typ 1 mån men nu tog det typ 3 mån denna g. Tycker oxå att det är såå oförskämt! Är man gravid så är det meningen man ska bli tjock ju,… Å efteråt tar det ju tid stt gå ner!!!

  Bry dig inte!!!! Du är jätte fin & vacker!!!! Var stolt och ignorera!!!

  Kramar

  Svara
 4. Johanna

  Blir arg på sånt! Samma problem här fast med farfar. Har dock markerat riktigt ordentligt, för som du säger är det viktigt…

  Underbar bild på er längst ned ❤️

  Svara
 5. Johanna

  Men herregud! Idioti. Man FÅR inte säga så. Jag tycker absolut du (eller Jair) ska markera, för när det gäller barnen måste man ju göra det.

  Svara
 6. Marie Alvas mamma

  Men herregud! Ta inte åt dig! Vad har hon för syn egentligen. Jag som tycker att du är smal och att det inte ens syns att du precis fött barn. Hoppas verkligen dom förstår att era barn inte ska få höra något sådant. Inga barn ska behöva höra något om deras utseende. Hoppas Jair hjälper dig att säga ifrån.

  Svara
 7. A

  ? äSjälvklart ska man inte kommentera andras utseenden. Det är bara at vara tydlig och säga åt , inte bafa du utan Jair också. Blir inte Jair arg när du skriver så personligt Om hans mamma , särskilt när läsarna kommenterar att hon är oförskämd, idioti osv…

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jair sa inte till och det har han inte gjort någon av dom andra gångerna heller, trots att jag har bett honom att göra det. Eftersom det alltid är jag som drabbas och min kropp som det ska klagas på och han inte säger åt sin mamma så känner jag faktiskt att jag inte bryr mig om han tar illa upp. Jag tar illa upp varje gång som jag får höra att jag är tjock, men det blir han inte arg för fastän jag vet att han tycker det är fel. Men mammas ord är lag i Brasilien, inte mycket att göra åt tyvärr.

   Svara
 8. Malin

  Usch, inte alls ok att säga så! Förstår att det är en annan kultur där och att hans mamma har en annan ställning än hur det oftast är här. Synd ändå att han inte markerar, du ska inte behöva ta sånt!

  Svara
 9. Mamma i Rom

  Fy vad irriterande! Men jag antar att de är som här i Italien, helt okej att påpeka eller ha åsikter om nåns vikt och att mammas ord är lag… Tror tyvärr inte att de hjälper om Jair säger nåt eftersom hon aldrig skulle fatta vad problemet är. Så är de iallafall här hos mej. De är en typisk kulturkrock helt enkelt 🙂 kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja men precis! Jair säger att hans mamma inte förstår. Men jag tycker att det känns som att hon är väl medveten om problemet men skiter i det. Men jag tror inte heller att det hade spelat nån roll om han hade sagt till. Jag kan tåla en hel del, men barnen ska inte behöva höra sånt så om dom vill ha besök i Brasilien så måste hon fatta det för eller senare i alla fall… Kram!

   Svara
 10. Josephine

  Hade gett igen med samma mynt. Sagt att hon ser supersliten och rynkig ut, eller att hon ser ut att ja gått upp 20kg i vikt sen senast. Eller nåt. Kan verkligen inte förstå den typen av mentalitet! Att ständigt kommentera folks kroppar ?

  Svara
 11. Pega

  Hej fina du!!!
  Jag är ifrån iran o alltid hört varje gg jag åkt dit så klagas det på vikten. Jag gick ner massa i vikt nu o nu är dem stolta annars säger dem tjock hela tiden o nu insett enda som dem i mitt hemland är fixerad vid är smal o smink

  Svara
 12. Siranee - thaimorsan.se

  Thailändarna är likadana när det kommer till utseendet och just vikten och kroppen. När man är bebis/barn så var det helt ok att äta och tjocka till sig för det är gullig att vara en knubbis. Lagom till skolålder så blir man en tjockis. Min brorsa var alltid den som fick äta lite mer när vi äter buffé för att det skulle kännas som vi för valutan för pengarna haha! Jag var pinnsmal och kunde ära hur mycket som helst. Efter 20 gick det utför och jag är tjock med mina 56 kg.

  Något bra är ändå att INGEN vettig thaiperson skulle kommentera en gravidkvinn om hur tjock hon är för där är det frittfram att äta som hon vill och som småbarnsmamma så tar det tid att tappa kilon.

  Svenskar kanske ska vara bättre på att ha svar på tal och inte ta åt sig. Jag ser tillbaka med samma medel när någon skulle kommentera något om mig!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här