Femte graviditeten,  Magen

Magen vecka 9 – bebis nr 4

Här kommer magen i vecka 9 eller kanske vecka 10..? Jag blev framflyttade 4 dagar på ultraljudet igår så om det stämmer har jag precis gått in i vecka 10, men jag tänker att jag lägger upp vecka 9 idag ändå. Vi kanske blir tillbakaflyttade igen på TUL och då vill jag inte missa vecka 9. Barnmorskan sa att den mer exakta dateringen blir på då och enligt mina beräkningar så är det vecka 9 nu 🙂

Nu är bebisen stor som en stor grön oliv och magen börjar skymta lite smått, eller vad tycker ni?

7 Comments

 • Gittan

  Spännande och skönt att allt såg bra ut. Har en fråga ang de där med dateringen, kommer barnmorskan gå efter den dateringen när ni bokar KUB? Eller går hon efter sista mens? Vet ju att dateringen på kub är den som gäller som bf men mest nyfiken på hur det är i ett landsting.

  Här går de efter senaste mens oavsett vad vul har visat när man inte gjort ivf.

  • Emma

   Ja så skönt! Jag vet faktiskt inte. Vi ska inte göra KUB men jag uppfattade det som att hon gick efter Ultraljudets datering när hon bokade in oss för TUL i januari. Ja precis, den dateringen som görs runt vecka 12-14 är mer exakt än det tidiga ultraljudet jag gjorde och även mer exakt än RUL. 🙂

   • M

    Får man fråga varför ni inte ska göra KUB? Eller du kanske inte har gjort det med de andra barnen heller? Hur fungerar det vid TUL, mäter man nackspalt och så som på KUB eller är det bara en slutlig datering?

    • Emma

     Vi har kommit fram till att vi skulle behålla även om det skulle visa sig att bebisen har Downs och då skulle KUB bli ångestfyllt och kanske en tvekan på om man gör rätt val osv. Man mäter inte nackspalt eller letar efter kromosomfel på TUL men om det skulle vara någon av dom andra två allvarligare kromosomfelen som inte är förenliga med liv så upptäcks det oftast på TUL eller RUL eftersom det är så grava missbildningar. Jag gjorde KUB med Isadora men inte med något av dom andra barnen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.