Besök hos barnmorskan idag

Nu är jag i vecka 12 (eller vecka 13 om man ska lita på ultraljudet) och det var dags för nytt besök hos barnmorskan för att ta urinprov, blodprov och blodtryck. De flesta proverna fick jag inte svar på idag, men jag uppmärksammade i alla fall att barnmorskan tog både järnprover (hemoglobin och järndepån i levern) och sköldkörtelprov och det kändes bra eftersom jag är så sjuuuuukt trött. Hemoglobinvärdet var bra så barnmorskan sa att det antagligen är hormoner som gör mig så här trött. Det tar verkligen på en att baka en liten bebis.

Det känns som illamåendet börjar klinga av och att det är mer som i början av graviditeten när det hängde tydligt ihop med tröttheten. Den här månaden har jag varit så trött att jag nästan känt mig apatisk. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag också haft svårt att äta nåt annat än mackor…

Vi pratade också om att jag var så deppig förra vintern och att det är lättare att hamna i depression under graviditeten om man haft förlossningsdepression tidigare. Jag skulle inte säga att jag haft förlossningsdepression, men jag var helt klart deprimerad och jag känner att jag är i riskzonen för att hamna där igen. Den här hösten började bra, men sen kom RS-virus som även riskerade att drabba William och covid tillbaka igen så då höll vi oss hemma igen. Jag har inte heller orkat göra så mycket för att jag mått så illa, men jag hoppas min energi kommer tillbaka snart och att covid blir mindre farligt med den nya varianten, omikron.

Nästa vecka blir det ultraljud igen och det längtar jag något enormt mycket efter! Jag vet inte varför men jag tycker det varit extra svårt att ta in den här graviditeten av nån anledning.

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här