Fjärde graviditeten

Magen vecka 11 – bebis nr 3, vår ”korv”

Nu har vecka 11 nåt sitt slut och bebis är stor som en lime 🙂 Tänk att imorgon går vi in i vecka 12! Äntligen! Tiden hit har gått långsamt, nästan som i en dröm. Jag är så glad att den första trimestern snart är över, både för oron och för illamåendet. Jag längtar efter att få njuta fullt ut av graviditeten.

Jag tycker fortfarande att det känns magiskt och overkligt att det är en bebis i min mage och jag längtar ihjäl mig efter första sparkarna. När jag var gravid med Isadora kände jag första rörelsen redan i vecka 12, tänk om jag gör det denna gången också? Hoppas på det! Men undra om jag kommer känna igen känslan… Jag tycker att bebisens första rörelser känns som någon som försiktigt river eller kittlar på insidan av magen. Ni vet som när någon drar ett finger över ens arm och rörelsen är så försiktig att det kittlas 🙂

När kände ni första fosterrörelserna med er bebbar?

3 Comments

 • S

  Med första barnet kände jag rörelser i slutet av vecka 17, samma med andra och nu med tredje kände jag i vecka 16. Tycker det är svårt att vara säker på vad som är vad innan det. Min man kände första sparken utanpå magen i vecka 17 denna gången. Moderkaka i bakvägg.

 • Gittan

  Med första runt v 17. Andra något tidigare. Denna tror jag att jag kände fladder runt v 15 men är ju inte säker på att de verkligen va bebisen eller om det var tarmar eller annat. Har kännt varje dag sedan runt v 19. Ungefär däromkring kände även barnen och sambon rörelserna.
  Tkr oxå tiden fram till v 12 gick såååå långsamt. Men var mycket oro och inte mindre än 3 st ultraljud innan kub på grund v blödningar.
  Nu är jag i v 37 ? Och undrar vart tiden tog vägen ? Detta är troligen min sista graviditet så är lite blandade känslor, längtar efter bebisen men känns konstigt att men kanske aldrig mer ska uppleva magin i att vara gravid. ??

 • Nina

  ni Kanske redan gör det men mysigt om ni skulle köpa veckans frukt/storlek. Ångrar lite att jag inte gjorde det med trean för att barnen skulle veta hur stor bebisen var i varje vecka.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.