Fjärde graviditeten

Hur mycket väger en graviditet?

När man är gravid så går man som bekant upp i vikt, men hur mycket ska man gå upp? Det är såklart individuellt, dock väger en normal graviditet ganska mycket mer än vad dom flesta tror!

Här kommer en lista på hur viktfördelningen kan se ut om du gått 16 kg:
– Bebisen 3,5 kg
– Moderkakan 0,9 – 1,4 kg
– Fostervatten 0,9 – 1,4 kg
– Bröstvävnad 0,9 – 1,4 kg
– Ökad blodmängd 1,8 kg
– Livmodertillväxt 0,9 – 2,3 kg
– Fettdepåer 2,2 – 4,1 kg

Det väger att vara gravid och ännu mer om man dessutom samlar på sig vätska som många gör, särskilt i denna värmen! Jag tror att vågen kommer sluta på en högre siffra i denna graviditeten än vad den gjort i mina andra två graviditeter. I ett tidigare liv hade jag tyckt att det var jobbigt, men nu tar jag det mer chill. Jag kommer vilja bli av med kilona innan vi gifter oss men det komma ju vara ett helt år tills dess 🙂 Dessutom har jag världens bästa stöd i Victor som säger att han knappt kommer låta mig hålla korven (eftersom han ska ha korven jämt), så då kommer det ju finnas tid för gymmet när jag vill.

Och sen måste jag bara säga att jag älskar min gravidkropp! Jag tycker jag ser fantastisk ut som gravid, trots celluliter, växande lår osv. Jag älskar att bära ett litet liv inom mig och tycker graviditeten klär mig 🙂

3 Comments

  • S

    Jag tycker ändå det är fascinerande att viktuppgång i alla fall för mig inte haft något samband med födelsevikt. Har haft samma startvikt alla tre gånger. Barn 1 viktuppgång 16 kg, bebis vägde 4050 BF +10. Barn 2 viktuppgång 12 kg, bebis 4140 BF -6. Barn 3 viktuppgång 14 kg(toppade på 15 kg men ner 1 kg sista två veckorna pga kunde knappt äta), bebis 4380 g BF +10 ? spännande hur det ser ut för dig! Men som sagt, ingen idé att stressa över sin vikt. Man kan inte göra så mycket för att påverka ändå så bättre att gilla läget ? man bygger ju en person!

  • Sabina

    Min BM när jag var gravid med barn 1 så att man fick minsann inte äta gör 2 och gå upp max 12kg mer än så var skadligt och tydde på att man åt fel 🙂 Jag skulle sluta med frukt till mellanmål och äta grönsaker istället, ingen mer juice etc. Som tur var gick jag inte upp mer än 10kg 🙂 var samma med andra barnen 🙂

  • M

    Ja kroppen är verkligen helt otrolig. Jag gick upp 7 kg båda mina graviditeter. Barnen vägde 4,8 (född i v 37) respektive 4,7 kg (född i v 39).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.