Fjärde graviditeten

Hur är det att ligga i magen i 9 månader?

En sak som jag verkligen undrar är hur det är att ligga i magen i 9 månader? Jag förstår att bebisen säkerligen inte är så medveten dom första månaderna, men sen då? Hur känns det för bebisen att ligga där den sista tiden? Är det som att vara i himmelriket att ligga i mammas mage eller blir det lite ensamt ibland? Jag tänker på när bebisen kommer ut, då kommer den vara ledsen för allt möjligt. Den kommer gråta för att den är hungrig, sömnig, precis bajsat i blöjan eller när den vill ha närhet. Hur är det då i magen? Blir den nånsin ledsen i magen eller har den allt den behöver därinne?

Jag och Victor diskuterade detta häromdagen och han menade att bebisen mår hur fint som helst därinne. Den har närhet i överflöd, behöver inte bajsa, sover när den vill och mat får den via navelsträngen. Jag tyckte att den kan ju sova när den vill när den kommer ut också, men då gör den ju plötsligt inte det. En bebis som är trött kan vara supersvår att få att somna, varför sover den inte bara då om den ändå har en vana från det i magen? För mig är det fortfarande ett mysterium, är allt verkligen tipptopp i magen eller hade bebisar kunnat skrika i magen om lungorna inte varit fulla med vatten?

Fotograf: https://www.wanderings.se

2 Comments

  • Johanna

    Oj vilken bra fundering! Nu känner jag mig väldigt egoistisk som inte ens tänkt tanken när min dotter låg i magen ?? men jag tror att barnen är supertrygga, de hör mammans kropp (hjärtslag, tarmar…) och föräldrarnas röster utifrån. Dem blir vaggade till sömns av mammans rörelser. Dem är ju inte medvetna om något annat, först när dem kommer ut behöver dem en annan trygghet. MEN det är ju bara min fundering. Vem vet ??

  • Anna

    Jag tror att naturen fixat det där genom nåt med hormoner, som vanligt ? Säkert går inte bebisens överlevnadssystem igång förrän vid födseln.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.