Förlossningen på Östra Sjukhuset är fullt!

Här går jag och håller tummar och tår för att förlossningen ska dra igång och då får jag reda på att förlossningen på Östra Sjukhuset är fullt! Känns ju sådär… Jag kommer nog inte hinna till Borås och Varberg om det är helt fullt på Östra så vad gör jag då?

Det kändes ju inte helt bra så jag frågade dom på instagram. Dom var jättegulliga och svarade nästan direkt, men det känns ändå lite jobbigt. Tänk om det är helt fullt och tänk om jag inte kommer kunna höra av mig i god tid…

Vi har pratat fram och tillbaka om vi skulle ta vårt pick och pack och åka till Varberg eller Borås och ta in på hotell, men samtidigt är jag helt säker på att det inte kommer dra igång om vi åker. Jag har ju fortfarande bara oregelbundna värkar som kommer och går och lämnar vi hemmet nu så kommer det definitivt inte strömma något oxytocin… Nej, vi stannar nog kvar här hemma och hoppas på det bästa… Jag är ju ändå omföderska med ett snabbt förlossningsförlopp sedan tidigare, dom borde inte skicka oss till en annan stad. Det löser sig…!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Anna

  Men alltså det kan ju vara fullt på förmiddagen och sedan vips har alla fött och det finns massor av plats? Man vet ju aldrig i förväg hur många som råkar föda samtidigt. När vi fick vår första son var det fullt så vi fick ligga på ett undersökningsrum först. Sen gick förlossningen väldigt fort fram men som tur var blev ett förlossningsrum ledigt precis när jag kände att jag MÅSTE ha lustgas. Så det löste sig.

  Svara
 2. Frida

  Fick mitt 3e barn i mars och vattnet gick utan förvarning när jag låg i badkaret vid halv 11 på kvällen. Mina andra barn kom ca 8 timmar efter första tecken på att förlossningen är igång så ringde förlossningen i Halmstad direkt som hälsade oss välkomna när värkarna var regelbundna. Ringde tillbaka efter en timme när de var kraftiga och regelbundna men då var det fullt! ? Fick åka (i lite panik) till Varberg istället men måste säga att där var så fantastiskt personal! Ingen stressig miljö och de tog hand om en på alla vis och dessutom finns där bara familjerum så jag slapp dela med någon annan. Mycket bättre upplevelse från förlossningen & BB där än i Halmstad trots en bilfärd mitt i natten där 40 minuter kändes som en evighet!
  Lycka till nu! ???

  Svara
 3. Nathalie

  Jag bor 1 timme och 20 minuter från närmsta förlossning. Har hunnit in alla mina 3 förlossningar, alla mina vänner också. Jag likt många, många andra som inte bor i storstäder. Förstår att 40 min eller så kan kännas stressande för er som är vana med annat, men tro mig… folk över hela Sverige föder barn varje dag med 1-2 timmars bilresa. Det kommer gå bra… oroa er inte 🙂 och stort lycka till… gud så spännande 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här