Lucas på dagis eller hemma?

Jag fick en fråga som jag tänkte svara på i ett inlägg. Det är säkert fler som undrar och det är ganska intressant att blogga om för då kan jag passa på att fråga er hur ni gör 🙂

Jag vet att du skrivit tidigare att du funderat om Lucas ska gå på förskolan 15 timmar/vecka eller vara hemma hela tiden, men att du var rädd att mista platsen. Hur gör ni nu när Isadora är här?

Svar: Nu är Lucas hemma från dagis tillsammans med oss. Det känns helt rätt att vi är tillsammans hela familjen just nu. Jag märker att Lucas älskar det och så länge han tycker om att vara hemma med oss och si

Vi hade ju tänkt att Jairs kusin skulle komma hit från Brasilien och vara med oss i 6 månader och då funderade jag lite på om Lucas inte skulle vara hemma med oss under den tiden. Men nu blev det inte så och då känner jag att 15 timmar är nog ganska bra tid för Lucas på dagis. Det ger mig chansen att ägna mig åt bara Isadora och mig själv i några timmar och dom dagarna som Lucas är hemma så kan vi anpassa aktiviteterna efter honom.

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

 1. Elin Backström

  Hej!
  Jag har en fråga som inte har med inlägget att göra. Den babyvakt med kamera ni testade från Jollyroom, är ni nöjda med den? Skulle du rekommendera den?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Absolut!!! Vi använder den varje dag till Isadora och funkar toppen. Det enda som hade varit bra att ha är ett band till handenheten så att man kan hänga den runt halsen när man går runt och städar t.ex. Men vi tycker att den är superbra ??

   Svara
   • Elin Backström

    Tack för svaret! Kan man vrida på själva kameran så att det är lätt att rikta den åt rätt håll?

   • Elin Backström

    En sista fråga ? Har ni provat hur kvaliteten på bild och ljud är om tex barnet är inne och en själv är ute?

    Tack för en bra blogg förresten! Har läst sedan du var gravid med Lucas. Tror jag hittade hit när jag var gravid med sonen (nu 3 år) och googlade om olika barnvagnar, och du hade skrivit lite om Brio Smile (den köpte vi för övrigt, och lillasyster har nu fått ärva den)

   • Emma - På Smällen!

    Nja vi har inte använt den så, men vi provade räckvidden snabbt en gång och gick vi ut ur huset där vi bor och då funkade den trots att vi bor på 3:e våning om vi var i närheten av sonens fönster. Bild och ljud var lika bra då. Men vi har bara provat supersnabbt.

    Men åh vad roligt att höra Elin! Det glädjen mig verkligen ❤️ Kul att ni köpte den vagnen. Jag ville med ha den men jag vågade inte vänta ?

 2. Diana

  Det låter som en bra grej att ha lite tid för söta Isadora själv också, så att ni skapar ert band tillsammans så som man gjorde med första barnet. 100% uppmärksamhet till barnet. Tror ni gör helt rätt och även för dig kan det vara bra att få fokusera på ett barn några timmar om dagen. Det är lätt att det blir stressigt och man nästan går in i väggen med ett hem att ta hand om, två barn som kräver uppmärksamhet iom att de är små och allt runt omkring. <3 <3
  Tror att vad ni än gör så blir det ert bästa för er.

  Svara
 3. Jessica

  Jag väntar barn till slutet på augusti. Och jag kommer att skola in min tvååring då.
  15 tim/veckan på förskolan är inte skadligt. Snarare tvärtom. Han får något att göra istället för att sitta i vagnen när storebror ska lämnas och hämtas i skolan..
  Jag tror att det blir bra!!!

  Svara
 4. Sofia

  Väntar nr 2 om några veckor. Storebror (2år) kommer gå 15 timmar i veckan. Tror verkligen han behöver ha sina kompisar och rutiner. Tråkigt att titta på när mamma ammar. skulle man kunna få fler timmar som i Stockholm där det är 60, skulle jag ta det så han fick gå varje dag.

  Svara
 5. Isabel

  Jag har min 2,5-åring hemma om dagarna. När han blev storebror var han 1,5 år så han hade ju inte börjat på förskola då alls. Kanske jag hade resonerat annorlunda om han redan hade gått där ett tag, fått kompisar osv. Nu tycker jag att det är toppen att han är hemma med oss. Jag saknar inte alls egentid med lillasyster och jag tycker det känns lite orättvist när viss skriver att storsyskonet bara får sitta och titta på när mamman ammar. För så har det absolut inte varit för oss. Lillasyster har fått följa med på våra veckoaktiviteter (familjegympa, öppna förskolan, rytmik, lek med kompisar) och visst, ibland behövde hon amma, men jag hade inga problem med att sitta och amma och samtidigt föra en konversation, läsa en bok, småleka lite med storebror samtidigt. Sedan kan ju jag tycka att han också får lära sig att han också ibland får vänta lite. Det har inte sprit några problem alls. Jag älskar att vara hemma med mina små och tycker det är skönt att slippa passa förskoletider både för lämning och hämtning.

  Hade tänkt att storebror skulle börja 15 h när han fyllt 3. Men vi får se. Just nu önskar vi ett tredje barn och om drt blir så inom de närmsta månaderna får han nog vara hemma tills han är 3,5 eller 4 år istället. Fast det kanske han får ändå, jag tycker det funkar så bra så ser ingen riktig anledning till att han ska gå på förskola. Jag är ju ändå hemma 🙂

  Svara
  • Pilla

   Jag gjorde samma när lillebror kom. Storasyskonet var då 1,5 och hade inte hunnit börja fsk. Båda mina började samtidigt fsk när jag började jobba. Nu har trean kommit och de stora har knappt varit på fsk. Mkt beroende på infektioner mm , men också att jag gillar att ha dem hemma. Som du skriver, de sitter ju inte och glor på mig när jag ammar ?? Vi hittar på saker hela tiden och bebis hänger på?

   Svara
 6. Sandra

  Min stora har tyckt det varit roligt att vara på förskolan 15h/vecka. Har vi velat hitta på något, ja då har vi hoppat förskolan. Det har möjliggjort babysim med lillasyster för oss men också saker som bvc, handla, sova lite extra, leka med lillasyster mm. Min stora har både kunnat hålla kontakt med kompisarna och få vara hemma med oss. För vår familj har det varit en bra kombo!

  Svara
 7. Frida.A

  De dagarna noel e här får han va hemma från dagis men de e bara för han får tiden på dagis den tiden han e hos sin far, annars hade han fått gå sina 15 timmar 🙂
  När nästa syskon kommer till hösten kommer Malte fortfarande få vara hemma men vi funderar på dagis plats framåt våren nästa år till han men inte bestämt något än 🙂
  Kram

  Svara
 8. Mikaela

  Sonen (2 år) var hemma de första veckorna när lillasyster kom. Har precis börjat sina 15 timmar på förskolan och det funkar jättebra. Är rätt skönt att ju kunna fokusera på ett barn/vila/städa eller så när storebror är på förskolan samtidigt som det är tider hit o dit att passa. Sonen totalt ÄLSKAR förskolan o det är lika kul o lämna o se hans kompisar möta honom i dörren som att hämta o han bara springer mot sin lillasyster. Perfekt kombo för oss :-).

  Svara
 9. Mia

  Har 5 barn som alla fått vara hemma med mig när syskon anlänt, förutom när de går i skolan givetvis. Tiden som jag har haft med våra barn hemma har varit bra på alla sätt, även den friskaste (var klart värre under den tiden vi jobbade och hade tre dagisbarn samtidigt). Det hänger ju dock på dig som förälder att hitta på saker att göra. Och barn behöver ju inte alltid ha kul, ibland måste man lära sig att ta lite tråkigt oxå.
  Nu går alla i skolan och har kompisar! Lycka till med vad ni än bestämmer er för att göra!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här