Premiär för nappen

Tack för alla era svar angående napp! Jag kände mig så himla osäker så min magkänsla sa att jag skulle vänta, men nu när så många av er har kommenterat både här och på instagram och berättat att amningen inte påverkades så känner jag mig tryggare. Det var faktiskt ingen som skrev att amningen blev förstörd pga nappen och några av er skrev att när amningen fungerar så borde barnet inte nöja sig med en napp där det inte kommer någon mat och det tycker jag låter logiskt.

Så förut idag provade jag napp till Isadora, men hon var inte alls med på noterna så jag packade ner alla nappar igen. Men nu på kvällen när hon ammade så blev hon så himla arg. Hon hade ätit bra ungefär 20-30 minuter innan, men så sökte hon efter bröstet igen så då provade jag att amma igen. Hon sög tag i bröstet och jag kunde höra hur hon svalde mjölken motvilligt och sen släppte bröstet, hon var alldeles mjölkig i ansiktet och skrek och sen tog hon bröstet igen och så höll det på så. Mjölk fanns det gott om och eftersom hon fick svälja hela tiden så visste jag att den rann på bra så det var inte därför hon var arg. Det kändes som hon ville snutta men inte äta, så vi plockade fram nappsamlingen igen och provade med den minsta nappen och nu tog hon plötsligt den! Hon tog den helt utan problem och blev nöjd och somnade faktiskt vid två tillfällen! Vid båda tillfällen så spottade hon ut nappen precis innan hon somnade.

Det kändes faktiskt riktigt bra 🙂 Nu har jag bra magkänsla kring nappen 🙂 Men minska plötslig spädbarnsdöd lär den ju inte göra om hon inte vill ha den när hon sover, men vi får väl se hur detta utvecklar sig 🙂 Tusen tack för alla kloka tankar 🙂

  

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Elsa Andersson

  Det du beskriver låter som om hon behövede rapa. Det behövde jag aldrig göra på storebror men det lärande jag mig snabbt att lillasyster behövde efter amning och ibland mitt i när hon svalt för mycket luft. Då blir hon arg och släpper taget om och om igen fast det finns mjölk. ?
  Men vart hon nöjd med nappen så är det ju bra med. Du lär dig snabbt ditt barns alla företeelser och vad hon vill ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm.. Kan ju vara nåt sånt också. Minns att Lucas gjorde så här ibland också men han vägrade ändå nappen. Jag behövde aldrig rapa honom och han har aldrig haft ont i magen eller skrikit utan anledning. Det har inte Isadora gjort än heller, men jag ska prova och se om hon kan rapa nästa gång det händer så får vi se. Det är ju bara att prova så får man veta 🙂

   Svara
   • Nikiåå

    Åh det där rapandet var vi tvugna att vara noga med då dottern hade problem med magen.. Men känner igen det där med nappen, det var faktiskt bvc som rådde oss att vet vi att hon ätit o bara håller på o snuttar så är det bra tillfälle att ge nappen!

 2. Malin

  Min lilla tjej tog bara silikon mam-napp. Den som var rund eller oval eller hur man säger. Hon vägrade de som är rund på ena sidan o platt/sned på andra. De spottade hon ut direkt!

  Svara
 3. Line

  Vi har haft problem med amningen redan från början. Men ena bröstet har hon alltid i princip vägrat, förrutom när hon bara vill snutta utan att det kommer mjölk! Så vi har ett mjölkbröst och ett snuttbröst! 😉 fast sen är hon en riktig nappbebis även om vi väntade några veckor innan hon fick den för att stabilisera amningen (dock gav vi upp till slut och nu äter hon hälften ersättning/hälften bröstet)

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag vet inte om det kommer funka för er, men har du provat att lägga henne åt andra hållet när hon äter från snuttbröstet? Jag läste om en annan bloggare som kom på att hennes bebis bara gillade att äta när han låg på ena sidan så hon började lägga honom på samma sida till det andra bröstet också. Det såg lite lustigt ut, men funkar det så är det ju kanon ??

   Svara
   • Line

    Vi fick det tipset, så testade det, men hjälpte inte. Är nog mer formen på bröstvårtan (inåt vårtor) hon hade problem med andra bröstet med först och eftersom jag gjorde kejsarsnitt tog det 6-7dagar innan mjölken rann till (tydligen vanligt att det tar längre tid vid KS), det gjorde att det var väldig hets vid att hon skulle äta för hon gick ner mkt. Så då istället för att tvinga henne ta det bröstet hon inte ville ha så fick hon det som funkade för att jag ville att hon skulle få i sig. Irriterande bara att de kom på med hemnes vikt efter 3dagar, lagom tills vi ville hem, så då blev det sån sjuk amningshets. Tror även att det påverkade o gjorde att det låste sig med. Men för oss funkar det bra nu med att köra 50/50. Alma mår bra o hon har en gladare mamma. Vår BVC-sköterska är toppen och hjälpte oss massor. ☺️

   • Emma - På Smällen!

    Synd att det inte funkade, men det har ju sin förklaring varför det inte funkade då. Skönt att ni hittade ett sätt som fungerade och att ni har en så bra BVC-sköterska. Det gör enormt mycket att man har bra stöd och hjälp 🙂 Förstår att det var jobbigt för er innan mjölken rann till och det blev sån hets 🙁

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här