Frågor & Svar

Jag har fått en hel del frågor det sista så jag tänkte att jag skulle svara på frågorna i ett par inlägg här framöver 🙂 Ni kan hitta tillbaka till mina inlägg med svar på frågor under kategorin FAQ här på bloggen 🙂 Och om det är något annat ni undrar över så är det bara att fråga – jag svarar alltid även om det kanske tar lite tid ibland 🙂

Hej! Hittade till din blogg när jag sökte på rotavaccin. Hur gjorde ni? För mig lutar det åt nej. Vill bara ta de vaccinationer som är absolut nödvändiga. Har en 4 veckor gammal bebis!!

Svar: Vi bestämde oss för att ta det tillslut. Jag kände först precis som du, men sen läste jag ganska mycket om rotaviruset och det var även en och en annan läsare som vittnade om när deras spädbarn hade fått rotaviruset och hur sjuka dom blev. Jag kände också att eftersom Isadora har en storebror som går på dagis så har hon större chans att drabbas av rotaviruset när hon fortfarande är liten och därför kändes det viktigt att hon vaccinerades. Lucas erbjöds aldrig rotavaccinet, men om jag hade blivit erbjuden det till honom när han var bebis så är jag inte säker på om jag hade gett det. Vi kände ingen som hade barn i dagisåldern så risken att han skulle drabbas kändes inte så stor.

Äntligen har vår andra dotter kommit till världen och jag vill med kunna läsa om varje utvecklingssprång så vi kan vara mer förstående föräldrar. Känns som vi motarbetade vid varje utvecklingssprång sist. Finns de nån app där man kan läsa?

Svar: Åhhhh grattis till er lilla dotter!!! ❤❤❤ Hoppas att allt har gått bra! Ja, men absolut, appen heter The Wonder Weeks. Den är på engelska och kostar typ 25 kr eller nåt tror jag. Men den är jättebra, jag kan starkt rekommendera den 🙂

Förresten din fina regnjacka, vart är den ifrån? Jag vill ifs skaffa helmundering nästa år så jag är redo för lek med I 😀

Svar: Tack så mycket ❤ Jag älskar den jackan! Det är Odd Molly, den kommer från Miinto.se – du hittar den här: Monsoon rain coat Odd Molly

Vi har oxå ett äldre syskon (lillebror är 5 månader) men jag vill så gärna kunna fara iväg och göra nåt med storasyster så småningom. Vad ger ni isadora om du som denna gång är borta en längre stund och hon skulle bli hungrig?

Svar: Åhh! Det var så mysigt att få komma iväg en stund själv med Lucas så jag förstår verkligen att du skulle vilja komma iväg själv med din dotter. Jag ammar alltid innan jag går och skulle hon bli hungrig när jag är borta så är tanken att hon ska äta barnmatspuré. Hon har aldrig blivit riktigt hungrig när jag har varit borta ännu, men Jair har matat lite grann med lite puré av morot eller en fruktburk med päron och det har funkat hittills 🙂 Hon är ju väldigt matglad så det känns som det inte borde vara några problem 🙂 Jag vill helst försöka slippa hamna i nattätarträsket med välling och sånt så därför ska vi försöka undvika att mata med flaska har jag tänkt.

Har inget med inlägget att göra men skulle vilja gå tillbaka o läsa om isadoras utveckling som du skrivit om regelbundet, kul o läsa nu när min andra dotter är född. Men hittar inte var jag kan gå tillbaka och läsa om det 🙂

Svar: Hej! Vad roligt att du vill läsa om det! Jag har faktiskt inte gjort nån kategori för det (jag tyckte det kändes orättvist mot Lucas – fånig som man kan vara när man är mamma till 2 haha!), men alla inlägg om Isadoras utvecklingssprång och inlägg med ordet ”utveckling” finns i alla fall här: Barnens utveckling

Och här finns alla Isadora vecko-inlägg, i vissa inlägg har jag skrivit lite mer utförligt om hennes utveckling från en vecka till en annan: Isadora vecko-inlägg och här är Isadoras månadsinlägg: Isadora månadsinlägg

Jag tror du ska hitta allt om Isadoras utveckling i dessa inläggen 🙂

Simglasögon som du skrev om i tidigare inlägg hur är de i storleken? Min son går på minisim och behöver köpa simglasögon men han har väldigt litet huvud.

Svar: Oj vilken svår fråga! Glasögonen är väldigt flexibla och dom går ju att justera för att dom ska passa ett mindre huvud. Jag tror nästan att du måste köpa hem och testa, du har ju öppet köp när du handlar på nätet så du kan skicka tillbaka om det blir fel. Jag är ganska säker på att dessa glasögonen hade passat på Lucas även när han var 1,5 – 2 år och då hade han ju mindre huvud så jag tror nog att dom kan passa till din son också 🙂

img_5450

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här