Hur kommer bebis se ut

Jag undrar så mycket hur bebis kommer se ut! Jag har säkert skrivit om det förut, men jag vill ändå berätta lite hur min tankar går just nu. Jag och Jair ser väldigt olika ut. Jag är ljus med blont, spikrakt hår och blå ögon och Jair är mörk med svart afro och bruna ögon. I dom allra flesta fall så är det ju dom bruna pigmenten som är dominanta så jag var säker på att Lucas skulle se ut mer som Jair än som mig. Jag var övertygad om att Lucas skulle få bruna ögon och jag trodde att afro var oundvikligt i princip! Jag ska erkänna att jag bävade lite för att lära mig att borsta håret på en liten håröm tjej med stort afro, det kan inte vara helt lätt! Jair får lära mig i så fall…

Men Lucas fick varken afro eller bruna ögon! Lucas fick mjukt, självlockigt brunt hår och isblå ögon. Han blev en perfekt blandning av mig och Jair. Många som känner oss säger att dom ser både mig och Jair i varenda ansiktsuttryck Lucas gör. Han är alltså lik oss båda precis hela tiden, häftigt! Många gånger brukar barnen ha en förälder som dom är mest lik, men det verkar inte som Lucas har det. Själv tycker jag att det är jättesvårt att se så jag skriver bara vad andra säger till oss 🙂

 

Nu när vi väntar ett syskon till Lucas så är jag ännu mer nyfiken på hur syskonet ser ut. Jag tror att det är stor chans att syskonen kommer se väldigt olika ut och detta barn kanske får mer av det bruna än vad Lucas fick. Jair säger att han önskar att detta barn får hans ögonfärg, men jag har svårt att föreställa mig ett perfektare barn än Lucas så jag vill gärna att bebis ser ut som Lucas haha 🙂 Det kanske låter knäppt att jag skriver så, men jag tror att alla föräldrar känner att just deras barn är helt perfekt och det är liksom svårt att föreställa sig något annat innan man har fått ett till barn. Jag kommer älska varenda liten detalj på Lucas lillasyskon lika mycket som jag älskar varenda liten sak på Lucas, men det kommer ju när bebis väl är här 🙂

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Anna

  Funderar också mycket på hur min bebis kommer att se ut, BF 24 april 🙂 Jag tänker att hen får mitt mörka hår och min makes gröna ögon, skulle ju bli en supersöt bebis 😀 Men den kanske lika gärna föds utan hår, som min make gjorde.. och jättestort huvud haha.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hahah! Ja, man vet ju aldrig!! Men visst är det fint med små bebisar som har hår när dom föds! Jag hoppas också på att vår bebis har hår när den föds. Sägen säger att mycket halsbränna betyder mycket hår så jag får hoppas att mitt lidande har varit till någon nytta i alla fall 🙂

   Svara
 2. E

  Lucas är så fin!
  Jag och min man är som du och Jair. Vårt första barn blev lite mörkare i hyn och fick brunt hår och bruna ögon, och nu har lillasyster blivit ljus med ljusbrunt hår och det ser ut som att hon kommer att få mörkblå ögon. Så häftigt!

  Svara
 3. Hanna

  Jag tycker oxå att det är otroligt spännande med ögonfärg och hårfärg på de små! Våra två barn är väldigt lika Lucas faktiskt, ljusblå ögon och ljusbrunt hår, och med tanke på att både jag och min man är brunögda med mörkbrunt hår så var det VÄLDIGT otippat, men himla skoj! (Även om jag ibland drömmer om en trea för att det faktiskt vore kul att få ett barn med samma färger som jag, så jag förstår Jair!) Lycka till med förlossningen!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Verkligen otippat!! Jag har läst på lite om detta för jag blev så fascinerad när du skrev att båda era barn hade blå ögon trots att ni har bruna 🙂 Jag skrev ett inlägg om det här som förklarar alltihopa, så himla häftigt alltså! Ni borde skaffa en 3:a, det är 75% chans till bruna ögon för era arvsanlag så det är ganska stor chans 🙂 Tack så mycket fina du!

   http://pasmallen.nu/vilken-ogonfarg-far-bebis/

   Svara
   • Hanna

    Ååh, vad kul att min kommentar hade en liten del i att du skrev ett till inlägg om detta spännande ämne! Väldigt tydligt förklarat oxå, nu förstår jag ju precis hur det hänger ihop, TACK! Kanske ska jag visa min man ditt inlägg som en del i övertalningskampanjen för en liten 3:a… 😉

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här