Hemsk halsbränna!

Igår gav jag upp! Halsbrännan är olidig om kvällarna! Jag kan inte böja mig ner och jag kan inte hitta någon skön sittställning och jag kan absolut inte ligga på sidan. Jag har inte börjat spy när jag sover än i alla fall, men jag är nog inte långt ifrån nu. Hittills har jag kört med Novalucol och mjölk och det har fungerat hyfsat, men igårkväll så ville det inte ge med sig. Det är väl bara inse faktum, det blir bara värre! Jag vill helst undvika “medicin” så länge det går, men nu har min sömn blivit lidande så det är bara att ge med sig. Igårkväll började jag därför med Omeprazol Teva.

omeprazol halsbränna gravid

Jag har hört att det kan ta något dygn innan det ger full effekt. Men när jag var gravid med Lucas så märkte jag stor skillnad redan första natten. Jag köpte dom på självaste BF-dagen, efter att ha spytt (uppstöttningar) i sängen i flera nätter i rad. Jag var tvungen att sova sittandes och varje gång jag la mig ner i sömnen så spydde jag. Jag fick bara en natts sömn för natten därpå så startade mina värkar. Men det var ju himla tur att jag åtminstone fick EN natts sömn!

Igårkväll tog jag Omeprazol runt 17-18-tiden och hade fortfarande halsbränna när jag gick och la mig. Men jag sov hela natten! Förutom att jag fick kissa två gånger då, så nästan 9 timmar med hyfsat sammanhängande sömn! Veckan börjar bra!! Och nu när jag vaknade hade jag ingen halsbränna alls! Sååå skönt!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Mikaela

  Jag funderar på om jag ska ta och följa dig i dina fotspår. Har haft sån vedervärdig halsbränna nu det senaste. Sedan igår kväll har det verkligen brunnit i hela systemet. Hade också väldig halsbränna förra graviditeten men då räckte det med att knapra novalucol. Antar att det här blir en luden liten unge också. Sonen kom ju ut med 5-6 cm långt hår och tofsar på öronen hehe.

  Svara
 2. Jessica

  Omeprazol har räddat mig denna graviditet! Jag håller med dig, jag har också vaknat av att jag spytt och kunde aldrig hitta en skön sovställning pga det! Var även svårt att äta vissa dagar då det bara brände i hela halsen o magen! Usch för denna vidriga halsbränna och dessa sura uppstötningar ska vi inte ens tala om! Så jag tycker att omeprazol är kanon!! Har ätit det sen vecka 32+4, är nu i vecka 40+0 men ingen bebis som vill titta ut än 🙂
  Hoppas det löser sig med halsbrännan för dig! Har insta om du vill kolla vem jag är 🙂 heter jessicaapaulson
  Ha det bra!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här