Okategoriserade

Smart grej på iPhone vid nödsituation

Förra veckan cirkulerade det ett mycket uppskattat tips på facebook som jag tänkte tipsa er om. Ni vet i en nödsituation, när det kommer in en patient som kanske varit med om en olycka och inte kan prata, så vill man gärna kontakta anhöriga. Men många gånger så är ju patienternas mobiler låsta och då blir det ju genast klurigare. I iPhone finns det en förinställd app för just detta (osäker på om den finns i iPhone 4). Appen heter Hälsa och ser ut så här:   

 Klicka på appen och klicka sedan på ”Mediciniskt ID” längst ner till höger. Där kan ni ställa in dom inställningar ni vill att sjukvården ska kunna se om det behövs. Det går till och med lägga till blodgrupp! Men då måste man vara bombsäker på att man skriver in rätt uppgifter!

mediciniskt ID Lånad bild från Uppskattat.se

När telefonen är låst så kan sjukvårdspersonalen komma åt informationen genom att trycka på texten ”Nödsituation” istället för att slå in pinkoden. Då kommer man vidare till den högra bilden och då trycker man på ”Medicinskt ID”.

halsoapp1

 Lånad bild från Uppskattat.se

Så här ser mitt Medicinska ID ut: 

 Om ni läser detta och redan har ställt in er Medicinska ID, se då till att gå och uppdatera det också! Jag la till att jag är i tredje trimestern för det kändes som en viktig information 🙂

Det ska finnas en liknande app för Samsung som heter ICE. Är det någon som har ställt in sina uppgifter med den? Berätta gärna om den fungerar lika bra i så fall!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.