Tredje graviditeten

Tips: Storlek på bebis kläder i BB-väska!

Jag har förstått att det är många som uppskattar mina tips på förberedelser och inköp inför att bebis ska komma. Så jag tänkte jag ska jobba lite mer på den kategorin! Jag har faktiskt en kategori för det här på bloggen som heter Tips, men det är lite svårt att klicka på mina kategorier för att det är en enda lång lista. Jag ska rensa där snart har jag tänkt…

Jag har sett att det är väldigt många förstföderskor som är rädda för att köpa för mycket i storlek 50 och kanske inte köper nåt alls och tänker att det går att vika upp. Men, nej, det gör det inte! Om ni får en liten bebis som egentligen inte ens växt i storlek 50, då går det INTE att vika upp storlek 56! Bebis har liksom inga axlar att hänga upp bodys på och byxorna är alltid större i storleken än bodys. Ännu värre är det med overaller, helt hopplöst!

Tänk om vi hade tagit med overallen i storlek 56 istället – katastrof!!! Det var kämpigt nog att få på den här! Bäst är nog en sån där overall som ser ut som en sovsäck men det kanske inte funkar i babyskyddet? 

Bilderna ovan är tagna när vi skulle åka hem från BB. Lucas var fullgången och föddes på BF+2. Han vägde 2905 gram och var 49 cm lång (på bilderna vägde han något mer än födelsevikten).

Visst så är det superdupertråkigt om kläderna aldrig blir använda eller om bebis bara kan ha dom kort tid. Därför är mitt råd att tänka billigt när ni köper dom små storlekarna. Ett tips är att Lindex har kommit med supersmarta bodys som har inbyggd bodyförlängare! Storleken på dessa bodys är 50/56 så dom är lite större kring axlarna och så, men jag tror ändå att dom kan funka fast kanske inte precis när dom är nyfödda om dom är spinkiga haha!

Läs gärna mitt inlägg: Guide: Vilka klädstorlekar ska man köpa och hur mycket ska man köpa till bebis?

8 Comments

 • Hjärtebarnsmamman ♥

  Superbra tips! Är så många som säger åt en att köpa större och vika upp, men på mina frusna barn hade det inte varit ett alternativ. Alicia vägde perfekta 3310g men var så spinkig att hon drunknade i 50/56. 50 satt okej, men bäst satt 44 den första veckan iallafall. När jag väntade Kevin så hade han bara två av tre kärl i navelsträngen och vi gjorde TUL i vecka 32 där vi blev tillsagda att bebis skulle bli liten, max 3000g vid bf, kanske 3500 1-2 veckor över. Jag gick över 10 dagar och han vägde 5020g till sina 51cm. Vi hade packat väskan full med pyttekläder i storlek 50 haha. Hade en dress som var i 62 och den satt som ett korvskinn 😛

 • Karolina

  Vi hade fått höra att vi kunde vänta oss en normalstor tjej men hon kom ut och vägde 4795g. Hade bara packat storlek 50 som vi fick klämma in henne i så mitt bästa tips är att inte bara packa en storlek.

 • Frida Karlsson

  Hej!
  Uppskattade dina tips SÅ mycket inför min första förlossning, tack! 🙂 Bäst var flip-flops (har jag för mig) eftersom jag svullnade båt vansinnigt efter förlossningen och att ta med eget MJUKT toalettpapper -kanon! 🙂 Till andra brukar jag tipsa om att köpa pyjamaser i början. Ofta rymliga i storlek, lätta att ta av och på och säkert skönast för bebis också. Inför mitt andra barn nu var jag 100 på att hon skulle vara mindre än storebror (4300g, 53 cm) och köpte kläder både i 50 & 56… Dessa funkade väl första veckan sen blev det stl 62.. Hon vägde 4800g, 53cm och bodys sitter alldeles för tajt över lår och mage. Hihi 🙂

  Lycka till med lillis i magen! Kram på dig

 • malin nätynki

  Tycker det verkar vara så sjukt individuellt hur kläderna sitter på dom små. Sam vägde ju 4180g och var 52cm lång. Ändå tyckte ja 50 var stort i början! Såå jag skulle ju ta med kanske en i 50 och en i 56. Resten pjymaser! Dom har ju knappt kläder på sig i början ändå

 • Mikaela

  Det är ju väldigt svårt att veta vad som behövs i klädväg så jag rekommenderar att man tar med lite blandade storlekar. Sen är ju tyvärr kläder från olika affärer olika stora och en del plagg i storlek 50 är som 56 o tvärtom.
  Jag visste ju att jag väntade en stor pojk förra gången så jag köpte inte ett plagg i storlek 50. Han kom ju ut 56 cm lång o 4825 g tung. Han hade storlek 56 knappt en vecka. Än så länge vet jag inte om bebis nu är lika stor men kommer inte köpa ett plagg i storlek 50.

 • Sabina

  Det finns även separata förlängare, ungefär som sådana man kan köpa till bhn att sätta på! Då kan man ju byta och på många kläder! Min dotter hade storlek 50 i säkert 1 månad, 56 hade hon drynkat i! Var 47 och vägde 2850gram!

 • Lin

  Ja, ta med 50 och 56 om man ska få sitt första barnet. Min sambo är något av en megamänniska (2 meter+) plus att SF-måttet var högt (men folk tyckte att jag hade så liten mage, ha! Bevis på att folk ain’t got a clue) så vi körde på stl 56. Var perfekt. Man ska tänka utifrån sin egen situation: SF-mått, stl på föräldrar osv, så kan man ta ett bra beslut. Skulle inte rekommendera någon vars bakgrund jag inte känner till en viss stl. Ta med lite att välja på! Min personliga åsikt är dock att pyjamasar är the shit när de är mini. Ett ev nästa barn får leva i pyjamas första tiden! Det blir mjukt, sitter inte åt och det är mindre bök att få på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.