Förlossningen 2:a barnet,  Tredje graviditeten

Var tog dom vägen?

Kl. 01.05

Jag undrar så om det blir bebis inatt eller inte. Just nu känns det som att hoppet om att föda barn i natt försvann. Jag har haft värkar mellan 19-00, alltså 5 timmar. På slutet blev dom lite ondare så jag bestämde mig för att duscha så att jag kunde känna mig fräsch på förlossningen. Jag hade flera värkar i duschen men bara en enda efter duschen. Jag smörjde in mig, borstade och blåste håret men fortfarande inga mer värkar. Det enda som hände var att jag fick en massa kraftiga ilningar ut i båda benen! Sjukt ont gjorde det!

Konstigt att värkarna stannar av så fort jag gör nåt, det är verkligen bara när jag vilar som dom kommer. Jag noterade förut att magen blev sne när jag har värkar, jag upptäckte även att värkarna bara sitter i högersidan av ryggen, alltså åt det hållet som magen blir stor. Konstigt! Undra hur det kan komma sig?

Nu ska jag försöka sova en stund. Jag kommer hålla er uppdaterade 🙂

  

14 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Ja, verkligen!! Men det kändes ganska skönt att få veta idag att det är inte 100% falsklarm jag får i alla fall 🙂 Värkarna gör ändå nytta 🙂 Jag skämtade med Jair och sa att jag öppnar väl mig en halv centimeter per kväll så om 6 kvällar drar förlossningen igång 😛

 • Carro

  Om jag var du skulle jag fokusera på att vila och låta bloggen vara till dess att du är inne på förlossningen. Inget illa menat. Lycka till!

 • pannan

  Min första förlossning gick jättefort så jag var supernervös inför den andra – åkte in en gång i onödan (regelbundna värkar i flera timmar men det gjorde inte tillr ont typ) och vägrade först åka hem för jag var rädd att det skulle gå så fort sen att vi inte skulle hinna in… Hade också som du förvärkar och förvärkar som slutade och jag hittade ngn info om det online, som andragångsföderska har man ingen riktig latensfas utan den kan liksom vara gjord genom förvärkar. När det sedan var på riktigt så gjorde det ont, var regelbundet och tilltog. Innan det är så, stanna hemma och vila 🙂 vet hur frustrerande det är. Att ha latensfas över en vecka eller två kanske gör att själva förlossningen inte tar en evig tid iaf. 🙂 lycka till!!!

  • Emma - På Smällen!

   Det känns som det är precis så som du skriver! Men det är i och för sig skönt att slippa det där jobbiga som jag upplevde mellan 2-4 cm med Lucas. Den här gången kanske jag öppnar mig dom första 4 cm i lugn takt här hemma och sen kan vi åka in när det blir aktiv förlossningsfas. Jag väntar på första onda värken och stannar hemma i lugn och ro tills dess 🙂 Tack ❤

 • Jeanette

  Åh, hoppas det är på gång nu och att ni inte ska behöva vänta allt för länge på er bebis. Jag gick över 1 vecka nu sist och det kändes verkligen som en evighet. Men väntan är värt det 🙂

 • Nettan

  Jag som sitter varje kväll med förvärkar har både fått höra av BM och läkare samt läst att bästa sättet att ”kontrollera” om det är riktiga värkar eller bara förvärkar är att ändra ställning, röra på sig eller något liknande. Om de går över efter att ha ändrat ställning eller rört på sig så är det just bara förvärkar. Så verkar inte vara nåt konstigt, men jäkligt drygt 😉

   • Nettan

    Jo men de kommer ju igång oftast av vila. Jag fick alltid som värst med regelbundna förvärkar ca 1-2h efter att jag jobbat färdigt och sen kommit hem och precis börjat varva ned. Nu märks det efter ex promenader och liknande, när jag väl är klar och kopplar av. Är de sen regelbundet i ca.30 minuter kan man testa med att röra på sig, Alvedon eller en dusch. Förvärkarna går över då, eller blir lindrigare medan det inte hjälper om det är riktiga värkar. Så jag brukar se till att gå upp och röra på mig lite då och då för att känna efter om det avtar något.
    Vila hjälper nog mer i förebyggande, för jag har även fått rådet att vila. Men det för att slippa att förvärkarna ska komma.

    • Emma - På Smällen!

     Men förvärkarna öppnar man sig väl inte av? Mina värkar slutar ju när jag ställer mig upp och går och duschar osv. Men dom kommer oftast bara om jag har vilat och varit lugn i åtminstone ett par timmar först så dom kommer inte direkt efter ansträngning. Det känns som dom kommer samma tid varje dag och slutar lagom tills jag ska sova. Jag har haft dom några gånger när jag inte har vilat också, men jag tycker dom är tydligare när jag ligger still och vilar…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.