Gravidvecka 27 – bebis nr 2

Bebis

Nu är din bebis 37 cm och väger omkring 1 kg. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta. Sjung för din bebis redan i magen, den kan höra dig! Bebisen suger ofta på tummen. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa bebisar har mycket och långt hår när de föds medan andra inte har något alls. Det finns gott om plats fortfarande för bebis att röra sig. Många bebisar är mer vakna på kvällen, då kan man märka att de sparkar mer i magen. När bebisen rör sig tränar den upp sin fysik och blir starkare. Bebisen börjar bli knubbig nu!

De flesta bebisar skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt, men varje vecka även dagar gör stor skillnad! Om bebisen föds nu klarar tarmarna att ta emot modersmjölk. Lungorna har utvecklats mycket och bebisen klarar av att andas men lungblåsorna behöver mer tid för att utvecklas fullt.

Du

Andra trimestern är snart över. Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm och sträcker sig upp nånstans mellan naveln och revbensbågen. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen. Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna. Du kan förmodligen känna att bebis har blivit starkare och att den prövar sina krafter genom att ta spjärn med den lilla foten mot din mage.

Så här känner jag

Bebis är väldigt aktiv om kvällarna, inte alls lika aktiv på dagarna. På morgonen när jag vaknar brukar jag också känna bebis när blåsan är full. Jag har börjat gå upp på nätterna och kissa igen. Ibland är det som att kissblåsan är klämd så att det nästan är svårt att komma igång och kissa, trots att blåsan är spräckfylld. Känns verkligen knepigt och det gör nästan lite ont faktiskt… Livet är psykiskt påfrestande just nu, men graviditeten är fortfarande en sån där underbar lyckobubbla som jag njuter av och försöker fokusera på. Bebis i magen och min fina lilla Lucas är verkligen dom underbaraste sakerna som har hänt mig! I graviditeten med Lucas hade jag inga graviditetsbesvär, men nu har jag foglossning och åderbråck i underlivet. Det är jobbigt om jag går och står länge, men annars går det bra. Jag ska inte klaga, i alla fall inte än haha!!

 

gravid-vecka-27

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här