Gravidvecka 15 – bebis nr 3, vår ”korv”

Bebis
Bebisen är stor som en apelsin. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Du
Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. Tröttheten börjar ge mig sig för många nu, då borde känna dig piggare nu än i första trimestern. Många upplever den andra trimestern som den bästa delen av graviditeten. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så att han/hon på bästa sätt kan finnas som ett stöd. En del kvinnor känner av rörelserna som små tickningar i magen.

Så här känner jag
Jag är fortfarande trött och sover gärna en liten stund på dagen när jag är ledig, men det är lite bättre nu än tidigare. Jag sover mycket bättre nu än i första trimestern, men under denna veckan har mina galna drömmar kommit tillbaka. Jag har drömt allt möjligt konstigt och läskigt, inatt drömde jag två drömmar om att jag såg två olika barn vid två olika tillfällen bli påkörda och grät i sömnen. Jag vaknade av att Victor tröstade mig. Han är en klippa, han är verkligen där för mig i allt. Jag känner bebisen böka runt i magen då och då men det är fortfarande diffust exakt vad det är som jag känner. Igår hade jag väldigt mycket sammandragningar så fort jag ansträngde mig och foglossningen börjar bli riktigt jobbig nu. Jag har ont i svanken av att stå och svanskotan tar nästan kål på mig när jag sitter på vanliga stolar, kontorsstolen på jobbet är döden! Halsbrännan är tack lov under kontroll fortfarande och jag mår faktiskt väldigt bra om man bortser från krämporna som tyvärr hör till.

Så här känner Victor
Emmas mage har verkligen växt explosionsartat det senaste, och när vi jämför med bilder från hennes graviditeter med Lucas och Isadora känns det som att magen är lika stor nu som när hon var nära att föda – haha! Jag tycker hon är om möjligt ännu mer vacker nu när magen syns ordentligt, och jag är så stolt när vi är ute bland folk, inte minst senast nu i helgen när vi var iväg på spa och bröllopsmässa. Det är så mysigt att hålla om Emma och vår lilla bebis ❤️ Jag försöker också stötta Emma så mycket som möjligt, och försöker göra allt vad jag kan för att hjälpa henne med de symptom hon har. Utöver det vardagliga som blir svårt när hon har ont på grund av sammandragningar så måste vi också få ordning på hennes arbetsplats så hon kan sitta ordentligt utan att få ont. Och ja, jag längtar så klart fortfarande efter att få känna sparkarna! ?

20151019-192249-69769457.jpg

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Alexandra

    Är gravid med andra barnet, v 33+0 och magen är sedan flera veckor mycket större än när sonen kom i v 38+4….i denna graviditet gjorde jag ett könsultraljud i v 14+2 och fick då reda på att det är lillebror i magen❤️??

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här