Fjärde graviditeten

Gravidvecka 8 – bebis nr 3, vår “korv”

Bebis

Nu är din bebis mellan 14 och 20 millimeter långt, det är ungefär lika stort som ett hallon. Bebisen är i röresle hela tiden, hjärtat slår och blod pumpas genom navelsträngen. Bebisen har börjat få mänskliga drag som ögonlock och spetsen av en liten näsa börjar synas. Munnen och örat börjar växa fram. Bebisens bröstkorg börjar ta plats. Även fingrar och tår börjar utvecklas som i slutet av veckan syns. Man kan redan nu mäta hjärnaktiviteten hos bebisen.

Du
Livmodern är nu stor som en grapefrukt, innan du blev gravid var den som ett hönsägg. Du kan känna dig svullen och spänd, det kan göra att du blir lite extra känslig för beröring på magen. Du kan få kramper i livmodern som påminner om mensvärk. En del får acneproblem som beror på hormonbalansen i din kropp. Det är möjligt att du har en mjölkig flytning från slidan, detta är fullt normalt så länge det inte kliar eller luktar starkt.

Så här känner jag
Jag mår pyton! Jag mår illa hela tiden men jag har inte spytt än, även om det som kommer upp i munnen då och då nästan borde räknas som spya. Jag är ofantligt trött men sover väldigt dåligt på natten. Jag drömmer konstiga drömmar och får redan ont i höften av att sova länge på en sida. Jag längtar så mycket tills den här jobbiga första trimestern är över!

Så här känner Victor
Emma har verkligen åkt på graviditetssymptom från helvetet! Det är tufft att se henne må så dåligt som hon gör och inte kunna trolla med knäna för att få henne att må bra. Vi laborerar med det som är tänkbart i matväg, där den största utmaningen är att blotta tanken på mat och hon måste tvinga i sig minsta lilla matbit. Salt och sömn verkar vara det som är gångbart, när Emma klarar att pilla i sig något eller lyckas slumra till en stund. Förhoppningsvis behöver hon inte stå ut med de värsta symptomen mer än ett par-tre veckor till, men jag önskar inte ens min värsta fiende att må som hon gör just nu!

20150908-231327-83607329.jpg

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.