Okategoriserade

Ge gluten från 4 månader

Från 4 månader så ska man enligt Livsmedelsverket börja ge sitt barn gluten ca 2 ggr i veckan. Då ska det först vara bara små små smakprover inte större än ett kryddmått. Jag har funderat en del på vad vi ska ge honom och inte kommit fram till nåt bra så jag skulle gärna vilja ha lite tips

Vi äter inte så mycket gluten. Vi äter bröd, men aldrig nån sås med gluten och havregrynsgröt är för lite gluten i. Fast jag brukar inte gröt heller. På BVC föreslog hon att vi skulle lägga lite mjöl på en sked tillsammans med det som vi ska ge honom. Jag tyckte det lät äckligt, men har inte bättre förslag… Och bröd tycker jag känns farligt. Tänk om han sätter i halsen…

Har ni några tips på pyttesmå smakprover som vi kan ge? Vad gav ni era små?

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.