Okategoriserade

Sår efter tuberkulosspruta

Stackars Lucas! Såret från tuberkulossprutan har blivit helt enormt! Konstigt! Det tog typ 1 månad innan det blev nåt sår överhuvudtaget. Nu har det gått 2 månader och i lördags efter babysimmet började det vara så då såg det ännu värre ut 🙁 Men som tur var hade vi vattentätt-plåster när vi badade eftersom jag tyckte det såg ut som att det kunde börja vara när som helst. Jag tror det gör ont också för varje gång man råkar ta där så gråter han! Stackarn!

Nån som vet om man kan tvätta med bröstmjölk? BVC brukar ju säga att det är läkande…

20131202-085858.jpg

9 Comments

 • Martina

  Bröstmjölk är nog inte skadligt att tvätta med men jag fick höra, efter båda barnens tbc-sprutor, att man skall pyssla så lite som möjligt med det där. Jättebra med vattentätt plåster när man är i offentlig pool eftersom det inte direkt är en steril miljö 🙂

  Det kan ta lååång tid innan det läker ihop ordentligt, det är därför alla som tagit den sprutan har den lilla gropen efteråt.

 • Caroline, 20 och blivande tvåbarnsmamma

  Elias fick också ett sår ett tag efter sprutan, sedan kan det dröja länge innan det läker riktigt! Jag hade lite ångest över att vi gav honom den, eller har fortfarande när jag ser märket som blivit nu efteråt, men samtidigt så har en i släkten på hans pappas sida haft det och därför rekommendera dom oss att ge honom sprutan.

 • Selia

  Hej
  Du ska inte göra något med den bara låte den vara sen ska man inte pilla på den heller.

  Om det gör ont då ska man komtakta VC för så ska det inte se ut som lucas har det just nu .

  Kram

 • Sofie

  Det nog ingen fara. Jag minns att jag oxå fick så. De kom mkt var och gjorde jätteont. Jag har ett runt ärr efter sprutan nu. Jag fick sprutan när jag gick omvårdnadsprogrammet. Det var obligatoriskt att få den förr.

 • Malin

  Det brukar bli sår som faktiskt tar många veckor innan det läker. Jag blev avrådd att vaccinera mig mindre än 8 veckor innan resa just för att det ibland är svårt att hålla rent och man måste gå på kontroller. Den sköterskan jag pratade med sa att det är väldigt viktigt att inte bada i bassäng eller hav under läkningsprocessen samt att man inte plåstra om det med plåster som inte låter det andas.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.