Jag fryser om mina bröst

Jag blir tokig på min kropp just nu. Jag är varm, men jag fryser om mina bröst, dom känns som frysklampar! Det ilar i dom och jag fryser sjukt mycket om brösten fastän det är varmt. Jag använder ullinlägg, men det hjälper inte fullt ut. När jag är hemma går det ganska bra så länge jag har ullinläggen, men så fort vi går ut så blir det smärtsamt när vinden blåser. Men jobbigast är ändå på natten, då fryser jag så mycket att jag inte kan sova, så då tar jag på mig nattskjorta, amningsbh, ullinlägg, amningsinlägg och sen drar jag på mig täcket. Efter nån timme så vaknar jag av att hela sängen och jag är blöt som om jag har tagit en snabbdusch och lagt mig direkt i sängen utan att torka mig. Det är som att kroppen inte kan reglera sin temperatur på ett bra sätt. Men jag förstår ändå inte varför brösten känns så kalla?

Jag minns att jag hade exakt samma problem i början när jag ammade Lucas. Jag minns bara inte hur länge det höll på, men det måste blivit bättre under sommaren för då behövde jag inte ullinläggen längre. Jag hoppas verkligen att det blir sommar snart eller att det åtminstone slutar blåsa. Tänk om jag hade fått barn mitt i vintern, då hade jag nog frusit ihjäl!

Med Lucas var detta problemet ännu värre för då ilade i mina bröst när jag eller någon annan skar med kniv på porslin. Det behövde inte ens låta högt men det ilade ändå till i mina bröst och det kändes som dom frös till is. Usch, vad hemskt det var!

Jag har aldrig hört nån annan som fryser om brösten så mycket som jag gör, men jag kan väl ändå knte vara ensam? Jag undrar så vad det beror på. Hoppas att det ger med sig snart!

   
Isadora, bara några minuter gammal, ligger på mitt bröst för första gången ❤️

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Lisette hansen

  När jag fått mina tvillingar fick jag smärta inne i brösten. Det gjorde jätteont. Visade sig att det bara var järnbrist, då kunde man visst reagera så. Ovanligt symptom därför var det svårt att få diagnos först. Lätt att avhjälpa med järntabletter.
  Lycka till o kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm… Men ilade det inne i brösten och kändes som att du frös? Det blir bättre när jag har brösten varmt, var det så för dig också? Jag har ätit Duroferon varje dag tills den dagen hon föddes och nu äter jag bara Aco gravid så jag äter ju fortfarande väldigt mycket järn. Jag kanske får gå och kolla järnvärdet… Tack för att du skrev detta, hade ingen aning om det!

   Svara
   • Lisette hansen

    Det ilade och smärtade inne i brösten, kommer jag ihåg, kunde komma när som helst alltså inte bara när jag ammade. Vet inte om jag upplevde det som att jag frös precis. Jag hade några bra inlägg som det var som folie i. De värmde mycket bra.
    Lycka till!

 2. Sofi

  Jag frös också massor om brösten ibörjan, framförallt när vi var ute, men kanske inte så extremt som du beskriver. Men jämt när vi gick ut ilade det och jag hade tjocktröjor inne trots att jag gärna går i linne i vanliga fall. Fick tyvärr mjölkstockning med frossa under ett dygn när Måns var 1,5 vecka men det gick över. Nu när han är 3 veckor har brösten slutat frysa i samma utsträckning. Kanske är en inställningsfas?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm… Ja det är det nog eftersom det blir bättre efter ett tag. Vad skönt att höra att jag inte är ensam. Jag hade gärna vela ha nån bra amningströja som gick enda upp i halsen för nu blir det så kallt varje gång jag öppnar dragkedjan till min myströja. Enda gången jag inte fryser är när Isadora ligger på mig…

   Svara
 3. Johanna

  Jag har frusit om brösten hela graviditeten (och inte helt ovanligt innan jag blev gravid heller faktiskt, även om det blivit värre). Undrar om jag får samma problem sen. :/ Ullinlägg hjälper åtminstone hittills, innan barnet är ute.

  Svara
 4. Tessan

  Jag har lärt mig att det ilar i brösten när utdrivningsreflexen hoppar igång, alltså när mjölken rinner till. Med första barnet kände jag inte av det alls men nu ned andra kommer det varje gång jag ammar & även på andra tidpunkter också. Den känslan håller i sig ca 5 sekunder. Men du känner det hela tiden eller?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja men det känner jag också och då läcker det till och med, men då tycker jag att det känns som att det spänner i brösten i ca 5 sekunder. Det som ilar hela tiden är mer som att jag fryser så mycket så att jag får gåshud och ryser liksom. Jättejobbigt!!

   Svara
 5. Marie Alvas mamma

  Känner igen det du skriver. Så var det för mig med Alva. Jag la badlakan att sova på som jag kunde ta bort på natten när jag hade svettats, men det var bara ibörjan. Däremot frös jag på sommaren också jag gick ofta med fleeceväst på mig. Hade fleeceväst under jacka också.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här