Första BVC-besöket – William 9 dagar gammal

Tiden bara rusar förbi just nu! Det finns så mycket jag vill skriva men jag hinner liksom inte med. Jag antar att det är ett positivt tecken också 🙂 I måndags var vi i alla fall på det första BVC-besöket, det som brukar vara ett hembesök. Vi har dock valt ett BVC som ligger i Mölndal (staden som har vuxit ihop med Göteborg) och därför var det lite för långt för BVC-sköterskan att komma på hembesök. Lite tråkigt tyckte jag för jag tycker ändå att dom där hembesöken är ganska så mysiga, men egentligen spelar det ju inte oss nån roll. Hembesöken är väl mer till för att titta till hur hemförhållandena ser ut för barnet?

Hur som helst så gick BVC-besöket kanonbra 🙂 Jag och Victor är som i en fantastisk bebisbubbla där förälskekänslorna bara sprudlar åt alla håll och kanterna och det syntes lång väg. BVC-sköterskan snappade upp det och sa att hon ser att det inte finns några som helst problem med anknytningen. Vi pratade igenom allt från förlossningen till hur vi båda mår nu efteråt och så fick vi en massa information och D-vitamindroppar till William.

Sen var det dags att väga William och det var ju det mest spännande på hela besöket 🙂 BVC-sköterskan sa att bebisar har 2 veckor på sig att gå upp till sin födelsevikt och det klarade William galant. Han hade till och med passerat sin födelsevikt och vägde nu 4070 gram 🙂 Såååå skönt att veta att amningen faktiskt fungerar så bra som jag känner att den gör. Jag är så tacksam!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Elin

  Varför har ni valt BVC i Mölndal? Vi har precis flyttat till Mölndal och ska nu välja bvc till min 1-åring, men är så nöjd med min gamla i Kungsbacka så drar mig för att byta? så det skulle vara kul att höra om den ni går på är någon att rekommendera☺️

  Svara
  • Emma

   Jaha!! Men då kan jag verkligen rekommendera Lillugglan till er. Det är där vi går ? Det är privat men kostar ingenting. Barnen får träffa samma läkare varje gång, till och med när dom är sjuka. Jag gillar också att man kan ringa videosamtal via en app om barnet blir sjukt, får utslag eller liknande. Det har varit så bra för oss när vi varit utomlands ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här