Recept,  Tiden efter förlossningen

Helnyttig fika – minska sötsuget

Åh vad det är svårt att sluta med sötsaker! Jag har sånt enormt sötsug! Jag är säker på att det är något speciellt solbrändes i kroppen efter förlossningen när amningen kommer igång som ger det här stora begäret. När jag fick Lucas var jag ju helt hejdlös och fick trappa ner mitt sockerberoende som en narkoman! Det är inte lika illa nu för jag har inte gett mig vika som jag gjorde då. Men jag dricker så mycket saft 🙁 Denna veckan har jag flera gånger stoppat mig själv och tagit vatten istället, men jag dricker fortfarande mycket saft fast lite mindre än förra veckan. Jag har även ätit lite choklad, men det känns som det är lättare att sluta med choklad en saft.

Idag bakade jag raw-bollar för att jag ska kunna fika med gott samvete. Dom här raw-bollarna är sjukt goda, man kan inte tro att det är raw-bollar faktiskt! Nu ska jag bli stenhård på att bara äta såna här när jag är sötsugen 🙂 Det kommer inte bli så svårt, det kände jag redan på första tuggan 😛 Och så ska jag försöka vänja bort saftsuget också 🙂


Ja, det blev nyttigt för jag drack faktiskt inte saften – heja mig!

Förresten, när är RAW-bollens dag? Den borde också ha en dag ju!

Här kommer receptet:
10 dadlar

2 msk kaffe

1 dl fiberhavregryn

1 tsk honung

2 msk kakao

1 msk kokosolja

Kokosflingor
Tips: Om smeten blir väldigt kladdig så kan man smörja händerna med smör (funkar säkert med kokosolja också), då kladdar den inte fast i handflatan när man ska rulla bollarna.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.