Recept

Recept på grön ärtsoppa

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse –

Jag gjorde ett samarbete med Linas matkasse på instagram för ett tag sen där jag och barnen lagade grön ärtsoppa på 15 min. Det tog lite längre än 15 min första gången, dels för att barnen var med, men också för att jag inte läste receptet i förväg. Det går mycket snabbare nu när jag vet vad jag ska göra. Soppan har blivit lite av en favoriträtt här hemma, vi lagar den minst en gång i veckan, både för att den är god och för att den går snabbt att fixa, dessutom är den BILLIG! 🙂 Receptet på denna soppan kom i Linas nya supersnabba kasse där alla recept tar max 15 minuter att laga. Jag gillade verkligen den kassen och hade tänkt beställa den igen efter samarbetet men när jag loggade in på mitt konto så upptäckte jag en ny grej. Linas matkasse har nämligen infört att man kostnadsfritt kan byta ut måltider på vissa matkassar, bl.a. barnkassen. Jair gillar inte fisk så därför passar detta oss alldeles utmärkt. På måndag har jag beställt en ny matkasse från Linas så nu slipper vi tänka ut recept och förhoppningsvis så slipper vi storhandlingen också eftersom vi har handlat en massa basvaror till skafferiet och badrummet på Matsmart 🙂

Jag har fått tillåtelse att dela med mig av receptet på den gröna ärtsoppan så här kommer det:

INGREDIENSER

Gul lök
Gröna ärter
Rysk yoghurt
Grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
Vitlöksklyfta
Olivolja
Mynta

GÖR SÅ HÄR:

 1. FÖRBEREDELSER: ta fram alla ingredienser. Koka upp 1 liter vatten till soppan (gärna i en vattenkokare). Ta fram en rymlig kastrull, stavmixer, måttsats, vitlökspress, skål, kniv och skärbräda.
 2. Klyfta 1 gul lök. Hetta upp 1 msk olivolja i kastrullen. Fräs lök och 1 vitlöksklyfta (pressad) 1-2 min.
 3. Häll ner 2 förp gröna ärter (frysta). Tillsätt 1 liter vatten (kokande) och 2 tärningar grönsaksbuljong och låt koka upp.
 4. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 5. Finhacka bladen av 1 kruka mynta. Skär 1 bifftomat i skivor och lägg upp på tallriken. Lägg upp 2 dl rysk yoghurt i skålen.
 6. Toppa med mynta och yoghurtklick. Servera med rågbröd, 1 burk hummus och tomatskivor.

 

2 Comments

 • Nina D

  Gillar också grönärtsoppa, äter det tyvärr väldigt sällan då resten av familjen är mer skeptiska till den trots att jag kallar den hulkensoppa ?.
  Gillar ni pepparrot är det gott att blanda i yoghurten (har haft créme fraiche eller vispad grädde istället för yoghurt)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.