Frågor & Svar

Frågor & Svar

Jag har fått in en hel del frågor så här kommer ett nytt inlägg med frågor och svar:

Du måste förklara det där när ni skriver en massa k:n hela tiden på portugisiska! ”Kkkkk” och ”ckkkk” dör av nyfikenhet!

Svar: Hehe! Ja, det var faktiskt en riktigt bra fråga 🙂 Brassarna skriver ”kkkk…” när dom menar ”haha”! Det är lite som ”nöff nöff” på svenska som är ”oink oink” på engelska. Det är ett läte liksom, ibland kan man till och med höra att brassarna låter ”ka-ka-ka” när dom skrattar, istället för ”ha-ha-ha” 🙂

Talar du också portugisiska med Isadora?

Svar: Ja, det gör jag för Isadora pratar nästan bara portugisiska och då blir det att jag automatsikt svarar henne på portugisiska. Jag brukar också försöka prata portugisiska när Ian är med så att förstår vad jag säger.

Hur trivs Ian i Sverige hittills?

Svar: Ian tycker att Sverige är fantastiskt. Han tycker att människorna är vackra och väluppfostrade och han gillar naturen och bekvämligheterna här.

Längtar han hem till värmen nåt?

Svar:Nej, han tycker att det är helt okej här nu. När det var snö tröttnade han på kylan men nu tycker han att det är perfekt. Ian gillar kyla mer än värme men han tyckte att snön var jobbig.

Vad tycker Ian än så länge har varit den största kulturkrocken?

Svar: Ian kom inte på någon kulturkrock när jag frågade, men när han hade funderat en stund så berättade han att han tycker det är väldigt märkligt att vi svenskar är så stela mot människor vi inte känner. I Brasilien säger man godmorgon till alla på busshållplatsen även om man aldrig träffat människorna förut, men här i Sverige så ser folk ut som att dom inte ens ser honom trots att han ler artigt och nickar mot dom (istället för att säga godmorgon). En annan sak han saknar är att folk sitter på gatan och pratar med varandra över en kaffe eller en öl. Han tycker att vi svenskar är för mycket inomhus.

Vad har Ian för önskemål med sin vistelse?

Svar: Ian ville se snö och åka skridskor. Nu ser han framemot att uppleva svensk sommar, gå till Liseberg och se gamla platser (vi ska åka till Marstrand). Han vill gärna åka tåg också för det har han aldrig gjort.

Vad är Ians sysselsättning hemma i Brasilien?

Svar: Ian går andra året på gymnasiet. När han är klar vill han plugga till sjukskötare.

Hur var flygresan till sverige för dig?

Svar:Ian tyckte det var läskigt och var ganska nervös i början men sen blev det bättre. Vi åkte ju tre flygplan, det första var värst.

Jag undrar lite varför du äter piller utan uppehåll? Jag gör nämligen samma. Efter mitt andra barn så har jag fått såna grova mensvärkar och blödningar… och mensen ska bli bättre efter barn ? tre tusen ggr värre. Typ så hade jag innan jag börja äta piller i tonåren.

Svar: Det började med att jag gjorde det för att slippa mensen bara för att jag kunde slippa den. Men sen började jag få problem med mensskydden och jag blödde igenom hela tiden. Menskoppen ramlade ut och tampongen blödde jag förbi. Bindor är inget alternativ för mig, det blir för instängt och eftersom mina p-piller ökar chansen för svampinfektioner så vågar jag inte använda bindor alls. Dom här problemen kom för cirka 6 månader sen, när Isadora var 1,5 år, så dessa problem kom inte direkt efter förlossningen. Detta är en av anledningarna till att jag trodde att jag hade fått framfall, men nu upplever jag faktiskt att det blivit mycket bättre denna mensen så jag hoppas det är tack vare all träning som jag och fiffi har gjort 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.