Brasilien,  Frågor & Svar

Läsarfråga om familjen i Brasilien

Jag fick en fråga om vad familjen här jobbar med och om dom är lediga eller om dom jobbar. Jag tänkte svara på frågan i det här inlägget:

Blev nyfiken på släktingarna, jobbar dom, vad jobbar dom med, är det semesterperiod för dom nu eller hur funkar det?

Svar: Just nu är det sommar här, men om man inte jobbar på t.ex. skola så är det inte säkert att man har semester. Jairs brosa jobbar varannan dag som säkerhetsvakt på en förskola och var tredje dag som vakt på ett fängelse för tonåringar. På förskolan är hans uppdrag att hålla obehöriga borta från förskolan så att barnen som går där är säkra (väldigt annorlunda från Sverige!). På fängelset så jobbar han med tonåringar som är mellan 12-17 år. Alla som kommer dit sitter i fängelset i 6 månader – 3 år. Från och med denna veckan har Jairs bror semester från förskolan så nu jobbar han bara två gånger i veckan.

Jairs mamma jobbar som städerska tre dagar i veckan. Jairs pappa är pensionär men arbetar ibland med att konstruera hus mest i favelan men även på andra ställen ibland. Just nu har han ett uppdrag på två veckor. Jairs mamma har ingen pension, för att få pension så måste man få sitt arbetskort stämplat, men hennes arbetsgivare stämplade inte hennes kort så hon måste arbeta för att få pengar eller att bli försörjd.

Så här såg det ut när Jairs pappa byggde ut huset – sist som vi var här 🙂 Jairs pappa är 66 år gammal och klättrar fortfarande så här på jobbet.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.