Brasilien

Språket börjar sätta sig

Nu har vi varit här i två veckor och språket har redan börjat sätta sig för Lucas! Han är jätteduktig och han pratar med familjen, svarar på frågor och ber dom om hjälp med saker. Han kan inte prata så som han gör med mig på svenska, men jag tror det är mycket möjligt att han kan det inom ett halvår. Det vore så himla kul om det gick!
Idag var det lite svårt att äta. Lucas hade ingen lust att smaka på maten ens men eftersom det var pasta så visste vi att han skulle äta om vi bara fick honom på rätt humör. Jag skojade till det lite och berättade vad som skulle hända för varje sked han tog, till exempel att hans farbror skulle bli glad och dansa m.m. Varje sked firades och när Lucas hade ätit klart så sprang han in i huset till resten av familjen och ropade: ”Comei todo!” som betyder ”Jag åt allt!”. Jag tycker det var kul för jag märker att han själv tar intiativ att prata portugisiska med familjen.
Det mesta av Lucas framgång med språket är Brunas förtjänst. Om det inte var för Bruna så hade Lucas inte varit så intresserad av att lära sig, men nu vill han inget annat än att leka med henne. Han säger nästan varje dag att han vill ta med Bruna till Sverige och Bruna säger att hon ska bo i Sverige en dag 🙂 Det är väldigt kul att se att dom två har blivit så fästa vid varandra trots åldersskillnad och språksvårigheter.
Häromdagen när Jair gick upp för att se vad bustrollen höll på med, eftersom det blev så tyst, så möttes han av det här! ❤️

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.