Brasilien

Till läkaren med Isadora

Imorse när Isadora vaknade hade hon ännu högre feber. Febern hade stigit till 39,7 grader och hon mådde riktigt kasst. Jag kände mig orolig för det gick inte se på henne vad det var som var fel så vi ringde försäkringsbolaget som ordnade så att vi fick komma till en läkare. Det visade sig att Isadora har en rejält inflammerad hals och att det är därför hon mår kasst. Läkaren sa inget om halsfluss (vad jag uppfattade) men vi fick penicillin ändå.

Det är mycket jobbigare att gå till läkaren här eftersom man först måste ringa försäkringsbolaget, sen ska dom ringa en partner här i Brasilien som i sin tur ska ringa till sjukhuset för att kolla om dom accepterar deras löfte om betalning i efterhand. Vi har blivit nekade på många sjukhus förut så numera vet vi vilka sjukhus som accepterar vår reseförsäkring och det är bl.a. detta barnsjukhuset som vi besökte idag. Förutom att det är jobbigt så kostar det 1500 kr i självrisk för varje gång som vi använder försäkringen. Det är mycket pengar, men det är det värt. Hälsan kommer först, pengar kan man alltid jobba ihop igen 🙂

Det var skönt att veta att vad Isadoras feber kom ifrån och att hon bara kommer bli bättre och bättre nu 🙂 Hon är redan lite piggare faktiskt!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.