Ohyra i paradiset

Jag njuter av varenda dag här och för det mesta tycker jag att allt är toppen, men det finns en grej som skaver… En grej som jag inte riktigt kan förlika mig med… En grej som gör att jag sover kissnödig på nätterna… Svaret är kackerlacka! Innan jag besökte Brasilien så hade jag inga fobier och jag visste inte heller att jag skulle få min första fobi, men det fick jag. Min fobi är kackerlackor! När jag ser en kackerlacka springa eller ännu värre (flyga mot mig) då stannar mitt hjärta (känns det som) och jag får panik. Jag kan inte tänka, jag flyr!

Jag har haft några riktigt äckliga upplevelser med kackerlackor men den allra värsta var när jag stod på taket och duschade och det blåste lite i duschdraperiet. Just när duschdraperiet lyfte med vindens blåst så flög en kackerlacka rakt in i duschen där jag stod alldeles naken. Jag flydde! Helt naken sprang jag ut på taket och skrek som en stucken gris! Jag kunde inte tänka, jag bara skrek! På nåt sätt lyckades jag rycka åt mig en handduk som hängde på tork på strecket, men jag har ingen aning hur många som hann se mig naken innan jag lyckades få tag på den där handduken. På den tiden fanns det inga väggar däruppe på taket så det var verkligen öppet för alla att se…

När jag ser en kackerlacka så känner jag mig aldrig säker. Det känns som att det är omöjligt att hålla sig på behörigt avstånd för kackerlackor kan banne mig göra allt! Dom kan springa supersnabbt, “klättra” och FLYGA! Det går inte att skydda sig! Detta är anledningen till att jag inte vågar gå ner och kissa om jag vaknar mitt i natten kissnödig. Alla gånger som jag har gått ner när resten av huset sover så har det funnits 1-2 kackerlackor i köket eller i badrummet. Jag är livrädd så jag sover hellre kissnödig haha!

img_6552
img_6553

Det kan gömma sig ett par kackerlackor härinne som bara kommer fram när man redan har satt sig på toan.. haha! Vi tror att dom bor i trälistan (dom gillar trä) så vi har täppt igen sprickan med papper haha!

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Evelina Fulgencio

  Haha! Samma sak när vi är i Filippinerna! Jag har vaknat flera gånger med en fet kackerlacka i ansiktet.. Och eftersom att alla sover i samma rum (också det enda rummet i huset) så vaknar hela familjen så fort det
  händer ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej men fyyyyyy! Att du ens vågar sova! Fasiken, det hade jag inte vågat! Har du provat myggnät? Kommer dom in där? Jair syster var med om samma som du en gång. Hon sa att hon fick utslag på halsen där kackerlackan stod för att dom har vassa ben eller nåt? Hon sa till mig att man måste borsta tänderna noga för annars är chansen större att kackerlackan känner ens andedräkt och kommer pga det ???Vilken mardröm! Fy fasen vad modig du är!

   Svara
   • Evelina Fulgencio

    Där finns både det ena och det andra husdjuret där.. Men kackerlackorna är nog värst, tätt följda av mössen, och skalbaggen som dom kallar för “bloodysucker”. Som tur är så är det inte
    ofta det kommer in råttor… ?
    Hm, det har jag aldrig hört förut att det hjälper att borsta tänderna noga.. Däremot att man inte ska slå ihjäl en och låta den ligga för då kommer det fler… Du vet att dom kan bitas va? Dom säger att det blir infekterade sår eftersom att dom är så smutsiga!

   • Emma - På Smällen!

    Ja, det där har jag också hört, att man inte ska låta dom ligga döda för då kommer det fler. Usch! Igår var det en kackerlacka på mina trosor i garderoben! Jairs mamma sa att jag skulle tvätta trosorna för att inte få en infektion. Usch, nej jag trodde det var ett skämt att dom kunde bitas! Fy fan!!!!

 2. Johanna

  Jag avskyr dem med lite små fobi. Råkat ut för samma hos min moster i Karibien de finns i badrummet och speciellt på natten. Är hellre kissnödig än gå upp.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här