Få ersättning för försenat eller inställt flyg

Få ersättning för försenat eller inställt flyg

– Samarbete med Flightright –

Förra året när vi skulle åka hem från Portugal så hade vi extremt otur! Vårt flyg från Porto till Lissabon blev kraftigt försenat pga av ett oväder i Lissabon så när vi kom fram till Lissabons flygplats hade vårt plan till Stockholm redan boardat. Vi kollade snabbt på TV-skärmarna för att se vilken gate som planet gick ifrån och sen sprang vi så snabbt som vi kunde genom flygplatsen till vår gate men det fanns inget flygplan där… Skitkorv också! Vi sökte upp TAPs kundservice som hjälpte till att boka ett nytt flyg till Stockholm, men flyget gick inte förrän dagen därpå… TAP ordnade med övernattning på ett fint hotell, men vi kände oss inte jätteglada, tvärtom kände vi oss väldigt oroade. Det var nämligen så att vi skulle förlora vårt flyg från Stockholm till Göteborg eftersom vi inte hade köpt det via TAP. Vi försökte boka om resan innan den avgick, men icke sa Nicke så flyget gick, utan oss. Vi ringde även vår reseförsäkring men vi var inte berättigade någon ersättning där heller eftersom jag hade missat att köpa utökad reseförsäkring och då täcktes inte hemresan…

Hotellet i Lissabon – i väntan på flygresan hem…

Det kändes så surt! Det är ju rätt dyrt att köpa en resa mellan Stockholm och Göteborg med så kort varsel och våra pengar var nästan slut, men vi var ju tvungna att ta oss hem… Vi kollade allt från flygresor till hyrbil, men tillslut blev det en tågresa som gick på ett par tusen. Det var sura pengar…Jag tyckte det sved såpass mycket i plånboken att jag började googla runt. Jag tyckte att TAP borde ha något slags ansvar i det hela. Planet från Lissabon borde väntat på oss eller åtminstone borde dom fixat så att vi fick flyga hem samma dag, men det är väldigt svårt att kommunicera med flygbolagen om sina rättigheter. Jag vet knappt vad jag har för några rättigheter överhuvudtaget! Men när jag satt där och googlade så dök Flightright upp. Jag klickade in på sidan och läste på lite och förstod snabbt att Flightright är ett företag som hjälper till att kräva ersättning från flygbolag för försenade eller inställda flyg. Dom har koll på dom rättigheterna som vi vanliga inte har koll på 🙂 Jag provade att skriva in vårt flightnummer och jajamensan var vårt fall ett fall för Flightright att ta sig an.

Tågresan från Stockholm till Göteborg

Jag hade aldrig hört om Flightright förut så innan jag anlitade dom så kollade jag upp lite info. Det som är så bra med Flightright är att det aldrig kostar något för dig som kund så det finns alltså ingen risk med att testa. Om Flightrights avtalsjurister förlorar helt eller delvis mot flygbolaget så täcker Flightright alla kostnaderna själva och om dom vinner mot flygbolaget så måste flygbolaget ersätta rättegångskostnaderna. Om du och avtalsjuristerna kommer överens om en förlikning med flygbolaget så dras kostnaderna mot det ersättningsbelopp som du får från flygbolaget, men du som kund betalar aldrig mer än ersättningsbeloppet så därför är det aldrig en risk att anlita Flightright.

I vårt fall blev det en förlust pga av väderförhållandena som rådde i Lissabon. Jag tror det kallas Force majure när flygplanet inte får lyfta pga väderförhållandena och det är en giltig anledning för försenat flyg. Men jag är ändå nöjd med Flightrights process och jag känner mig trygg med att dom tog sig an vårt fall. Dom kommunicerade med oss under hela processen och förklarade varför som vårt fall fick läggas ner. Om det hade funnits nån ersättning att hämta så hade vi ju fått den. Flightright tjänar bara pengar när dom vinner ett fall. 🙂

Har ni varit med om en flygförsening eller ännu värre, ett inställt flyg? Vad gjorde ni då? Fick ni någon ersättning? Berätta gärna!

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Therese

  Vårt flyg blev 24 timmar försenat pga tekniskt fel när vi skulle åka hem från Mallorca i september. Blev tipsad om Flightright av en kompis & efter att jag läst på bestämde jag mig för att testa! Så bra kundservice & vi fick 8400 :- i ersättning, pengarna kom inom en vecka efter att Flightright fått alla papper från mig! Så himla nöjd med deras service & att vi fick tillbaka pengar ?

  Svara
 2. Sandra

  Absolut värt att undersöka. Hittade också flightright på nätet för ett tag sedan och bestämde mig för att prova då vi var 24 timmar försenade till slutdestination pga tekniskt fel. Allt flöt på bra och vi fick information om att de lyckats med målet.. trots att flygresan skedde 2013 ??? så vi fick runt 8500 kr på kontot inom någon dag.

  Det komiska är att det finns ett liknande företag, flyghjälp tror jag dom heter, där jag ansökte före flightright för det kändes tryggare. Dock återkom dom med svaret att det inte gick att göra något o frågan.. rätt intressant med tanke på att det inte var några problem via flightright.

  Svara
 3. Isabel

  Vårt plan till Island blev inställt p.g.a strejk på flygplatsen i Reykjavik. Men det var inga problem. Landvetter hjälpte oss så att vi fick åka med flyget dagen efter och förlänga resan en dag istället, utan extra kostnad såklart.

  Har alltid tagit för givet att flygbolagen får fixa så att det löser sig med min resa om det inte är JAG som orsakat att jag missat planet typ. Men det kanske är lite klurigare om man använder flera olika flygbolag!?

  Skönt att ni kom hem i alla fall. Men förstår frustrationen. Tusenlappar är ändå mycket pengar.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det beror på, i vårt fall så hade vi köpt en paketresa till Stockholm men inte hela vägen till Göteborg så det var därför. Om vi hade köpt paketresa hela vägen till Göteborg så hade dom fått lösa det, men nu blev det inte så. Ja, det är mycket pengar.. jättetråkigt!

   Tur att ni fick hjälp, det är inte självklart när flyget blir inställt pga strejk…

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här