Min och Jairs första dejt – totalt fiasko

När jag och Jair blev ett par så hade vi inte hunnit lära känna varandra ännu. Jag hade bara spenderat ett dygn i Salvador och sen reste jag vidare, men eftersom jag inte kunde sluta tänka på Jair så åkte jag tillbaka. Det tog inte mer än 4 dagar innan han frågade “chans” på mig haha! Så nej, jag och Jair kände verkligen inte varandra när vi blev tillsammans.

Jag minns vår första vecka tillsammans som väldigt överraskande och annorlunda. Inget var som det jag tidigare har upplevt i Brasilien. På min och Jairs första dejt så föreslog Jair att han skulle laga en pastarätt till oss. Jag tyckte det lät så himla romantiskt med en man som kunde laga mat och föll pladask för förslaget. Vi gick till mataffären och handlade pasta och vin och gick hem. Jag föreställde mig hur han skulle ordna med ett bord på taket av huset och där skulle vi ha en romantisk middag med vin.

När vi kom hem till huset så lagade Jair mat, spelade brasiliansk musik och var väldigt glad och lycklig. Jag tittade på medans Jair lagade en jättegryta fylld med pasta och bolognese.

När maten var klar så så slevade han upp en rejäl hög med pasta på min tallrik och drog fram en stol som stod jämte det lilla lilla bordet i “vardagsrummet” (läs: hallen). Sedan slevade han upp pasta till sig själv och uppmanade resten av familjen att ta för sig innan maten tog slut (god mat går åt snabbt i det här huset). Det fanns bara en endaste stol på den tiden så Jair stod upp, precis bakom mig, och åt. Det lät typ snask, slurk, smask och jag tror inte han stoppade för att andades en enda gång förrän halva tallriken redan var uppäten. Vinflaskan stod oöppnad kvar på det lilla bordet och jag frågade lite försiktigt om maten var god eftersom han hade hunnit äta halva innan jag ens hade hunnit smaka. Han fortsatte äta en liten stund till innan han tog ett andetag och svarade ja och sen fortsatte ätandet. Jag var i chock! Jag hade aldrig sett någon äta så snabbt, det var helt galet! Jag kunde inte heller fatta att han och jag kunde ha så olika föreställningar om en romantisk middag, men men, jag var ändå lika kär…

Nästa dejt tog jag med Jair på romantisk middag med krabba. Jag trodde att ätandet skulle hålla på lite längre då och att vi skulle hinna prata lite mer och inte bara äta eftersom det tar lång tid att äta krabbor. Det visade sig att Jair åt krabbor lika snabbt som han åt pasta så likt förbannat satt jag där själv och åt när han redan var mätt och redo att lämna restaurangen. Men han satt i alla fall kvar och väntade på mig som blev klar ungefär 100 år senare haha!

Nu, flera år senare, så ser våra romantiska middagar ut mer som det som jag förställde mig, men det krävdes faktiskt att jag berättade vad jag kände samt att Jair övade på att äta långsammare vid vissa valda tillfällen haha 😛 Tänk vad olika man kan vara, men hur bra det kan bli trots olikheter 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  1. Mammatillnicole

    Wow! Så häftigt tänkt att ni verkligen är från två helt olika världsdelar men ändå har kunnat få ihop de så fint o bildat eran lilla fana familj <3 Så fint

    Svara
  2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Vilket gulligt inlägg :). Så fint att du delar med dig 🙂

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här