Knipövningar för att minska framfall

Knipövningar för att minska framfall

– Innehåller annonslänk –

Den där framfallshistorien var verkligen en väckarklocka för mig! Nu kanske inte framfall är så himla hemskt som jag föreställt mig i mitt huvud men ångesten jag hade var hemsk. Jag klandrade mig själv väldigt hårt och under dygnet innan jag fick veta att jag inte hade livmoderframfall så “hittade” jag till och med orsaken till varför jag hade fått framfall två år efter Isadoras förlossning. I mitt huvud berodde framfallet på att jag hade skitit i knipövningarna och att jag hade försummat min kropp trots varningstecken som läckage. Jag kunde till och med se framför mig hur livmodern ramlade längre och längre ner och hur hela min bäckenbottenmuskulatur hade gett upp. Det värsta var inte att detta hade hänt, utan det värsta var att jag hade låtit detta hända. Hur kunde jag vara så dum?! Min kropp ska jag ju ha hela livet! Hur kan jag bara skita i den och något så viktigt som knipmusklerna som håller så mycket på plats och dessutom gör att vi inte kissar på oss!!! Dumma dumma mig!

Jag är så glad att jag det “bara” är en slidvägg som är drabbad, vilket egentligen är ett framfall, men inte lika illa som livmoderframfall. Det här blev som en väckarklocka och det känns som att jag har fått en andra chans att ta knipövningarna på allvar och det ska ni veta, den chansen har jag verkligen tagit! Jag vet inte exakt hur mycket jag kniper, men jag kniper varje dag. Jag kniper när jag sitter här och skriver, jag kniper i bilen, efter att jag har kissat och under tiden jag tränar. På kvällarna tar jag till och med fram knipkulorna som legat oöppnade i en låda och väntat på mig sen 2014. Jag har inte använt dom jättemånga gånger ännu, men flera gånger under förra veckan och jag vågar nog redan säga att det har gett resultat. Igår tränade jag bodypump och var kissnödig genom halva passet men läckte ändå inte en droppe! Och då tog jag ändå i under utfallslåten där det var många squats och utfall. Detta är ett jättestort framsteg! För en månad sen så sprang jag till toaletten precis innan utfallslåten för att pressa ut några kissdroppar innan jag vågade träna just dessa övningar.

Jag har en vän som är barnmorska som jag lärde känna när jag låg inne på gyn pga blindtarmsinflammation under graviditet. Hon har lärt mig en massa saker om knipövningar, mycket mer än vad jag nånsin har lärt mig på MVC. Jag tog inte till mig alla hennes tips när jag var nyförlöst men nu suger jag åt mig som en svamp. Hon rekommenderade knipkulor med en lös tyngd för dom vibrerar på ett sätt som är både skönt och som gör att man automatiskt kniper när dom rör sig. Det är precis det som är i mina knipkulor och nu när jag har börjat röra mig med dom i så förstår jag vad hon menar 🙂 Knipkulorna som jag använder är Britt Knipkulor och jag tycker dom är kanon. Tyngden i dom är 77 gram så det låter inte som så mycket, men jag kan säga att det är precis lagom för mig i alla fall. Jag får kämpa med att hålla dom kvar, men det är lite lättare nu än första gången. Jag använder mina kulor när jag städar ordning här hemma innan läggdags. Då är det ingen som ser när jag måste stoppa i handen i trosorna för att puta tillbaka dom när dom åkt ut. Haha! Usch vad jag är ärlig nu, men jag hoppas på att inspirerar er att ta hand om era snippor nu innan det blir försent. Knipa med knipkulor kan man göra både innan, under och efter graviditet och ju mer man tränar desto bättre större chans har man att slippa urinläckage och framfall både nu och när man blir äldre. Glöm inte att köpa cleansinggel och glidmedel till kulorna också 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Nilsa

    Du är otroligt öppen och faktiskt modig. Det här är ju så tabubelagt för många.
    I mitten av 1980-talet när jag fick barn så fick man lära sig att “åka hiss med slidan”. Låter konstigt men det var knipövningar i olika steg. Vi kvinnor kan ju inte ha dåligt samvete för att vi inte har “knipit” hela tiden. Det har också att göra med hur magen har fungerar (hård i magen=krysta) och faktiskt om man har ett aktivt och regelbundet sexliv och använder slidan. Jag använde för länge sen kulor som skramlade till ibland! Vet inte ens var dom är nu men ska nog beställa den som du länkade till..

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här