Barn som älskar medicin

När jag var liten brukade min mamma skoja om min lillasyster som älskade medicin. Hon blev så ledsen när jag och brosan var sjuka och fick medicin men inte hon. Stackars lillasyster 😉 Min mamma fick lura henne och lägga vatten eller saft i medicinsprutan för annars gav hon sig inte. Haha!

Nu har jag en unge som är exakt likadan! Isadora klunkar snabbt och lätt i sig vilken medicin som helst medan Lucas ibland får kväljningar av medicin. Stackars Lucas! Jag fattar inte riktigt hur dom kan känna så olika, men Isadora är en riktig allätare. Idag höll hon på att äta upp min mögelostsmörgås! Jag hade brett på en riktigt stark mögelost på min smörgås och hon riktigt slickade bort osten. Min lilla tokunge!

Angående prickarna är så mycket bättre sen hon fick penicillin. Dom har slutat klia och är nästan helt borta. Dom som var allra värsta har börjat läka och ser nu ut som rosa myggbett.

Någon mer som har barn som älskar medicin? Eller vuxenmat som till exempel mögelost?

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Carina

  Ja min minsting älskar med medicin. Det är så tacksamt att slippa tvinga i honom det som vi fått göra med de andra barnen. Mina andra barn är också allätare annars och gillar både mögelost och oliver.

  Svara
 2. Caroline

  Min tjej , jämngammal med Isadora, har selektiv ätovilja (en ätstörning, i henned fall orsakad av matrelaterat trauma) vilket innebär att hon äter en väldigt begränsad mängd livsmedel. MEN av det hon äter så älskar hon parmesan , Gruyere, Kaaltbach, Parma och salami! Var på saluhallen i fredags och då fick hon provsmaka Kaaltbach. Jättesnällt, men jobbigt när ungen hysteriskt skrek ”mer, mer, MER!” Och efter tredje provsmakningen när mamma började känna sig som en snyltare , trots att vi handlat, och gick därifrån så sprutade tårarna :p

  Svara
 3. Sofie - gravid med tvillingar

  Jag kan inte säga att sonen älskar medicin (men han tar det utan problem) men han gillar däremot mat med smak! Han äter allt som vi gör och smaklös pasta går INTE ner. Det måste vara kryddor, smak och sås 🙂 hehe. Väldigt skönt att han äter det vi gör faktiskt 🙂

  Svara
 4. Karin

  Den medicinen (alvedon & ventoline) Alexandra har fått hittills har gått ner utan problem. Hon kan bli helt tokig om hon inte får suga på medicinsprutan om vi glömt den framme & hon ser den.
  Till och med nässpray funkade perfekt, hon var supernoga med vilken näsborre det skulle börjas med & att vi inte missade den andra. Hoppas verkligen det håller i sig!

  Hon äter nästan allt oxå, bara köttbitar ex ryggbiff som ratas.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Wow! Nässpray har inte varit poppis här men både Lucas och Isadora går med på det även om dom inte gillar det. Vad roligt att hon är så matglad 🙂 Kött kan ju vara lite svårt att tugga på när man är liten 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här