Frågor & Svar

Frågor och svar

Fråga: Kan du inte berätta mer om ditt jobba? Snälla, har alltid undrat.. Kram

Svar: Jo, visst kan jag det. Jag har medvetet varit lite sparsam med att berätta saker om mitt jobb för att jag inte ville att mitt jobb skulle hitta min blogg av en slump. Men nu har jag berättat om min blogg och mitt företag för mitt jobb så nu spelar det ingen roll längre 🙂 Jag är maskiningenjör med master i projektledning och arbetar på en av Göteborgs bästa konsultfirmor. Jag blir alltså uthyrd som konsult till olika företag, oftast under längre tid, minst 6 månader men oftast fortsätter uppdraget så jag kan vara i princip hur länge som helst på ett och samma ställe. Mitt senaste uppdrag var på Volvo på motoravdelningen där jag hade ansvar för en av komponenterna i motorn. Jag ansvarade för leverantör, kvalitet, funktion, tidplan etc för denna komponenten. Mitt arbete är ett typiskt kontorsråttajobb, det är sällan jag behöver smutsa ner mig på jobbet, men det händer faktiskt ibland…

Anledningen till att jag stolt kan säga att jag arbetar på Göteborgs bästa konsultfirma är för att VDn är fantastisk. Han bryr sig om dom mjuka värdena och det är sällan man ser det i en mansdominerad bransch (upplever jag). Jag trivs verkligen så himla bra på detta stället! Om ni eller någon ni känner är ingenjör och vill byta jobb så är det bara att kontakta mig så kan jag koppla ihop er. Min konsultfirma söker just nu massvis med nytt folk!

Fråga om Brasilien: Varför snor de så mycket? Är det för att det är fattigt? Tänkte också på att de var väldigt smala allihopa fast de verkar äta stora portioner mat!? Innan du skrev att de var noga med utseendet.
Svar: Jag vet inte riktigt, men jag antar att det ligger djupt rotat hos människor. Brasilianska samhället är uppbyggt på korruption och till och med presidenten snor pengar så då blir det större chans att folket snor också. Brasilien är ett orättvist land med extremt stora klyftor mellan rika och fattiga. Ja, alla i familjen är väldigt smala men äter väldigt mycket. Jair var också väldigt väldigt smal när vi träffades. Jag vet inte varför men jag tänker att det kanske är lite gener och sånt. Jag upplever också att dom rör sig mycket eftersom nästan ingen har bil så dom flesta i familjen går ganska långa sträckor.
Fråga: Vad tycker barnen om att vara hemma igen? I sina rum osv?
Svar: Barnen är glada och det känns som att dom trivs med att vara hemma igen. Lucas ville bara åka tillbaka till Brasilien för att hämta Isadoras ena kanin som glömdes kvar där. Isadora känner nog igen sig, men när vi kom hem så såg det verkligen ut som att hon upptäckte hela sitt rum på nytt. Hon har aldrig lekt i sitt dockskåp men nu gjorde hon faktiskt det 🙂 Så himla roligt att se 🙂 Lucas har ivrigt visat Ian runt i huset och visat alla sina gamla leksaker 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.