Lucas slutar aldrig att imponera

Poolen vid huset i Praia do Flamengo var väldigt djup för barnen, varken Bruna eller Lucas bottnade. Bruna tyckte det var jätteläskigt och höll sig krampaktigt fast i stegen och fick ofta panik i vattnet. Jag försökte hjälpa henne för hon kan faktiskt hålla sig över ytan genom att trampa vatten men eftersom hon får panik så lyckas hon inte ta sig någon vart. Vi gjorde lite övningar tillsammans och det gick bra, men jag hade behövt lite mer tid med henne i den poolen då hade hon säkert lärt sig simma.

Lucas imponerade stort på mig! Han visade glatt upp simkunskaper som jag inte visste att han hade. Han simmade runt i poolen som en fisk utan varken armpuffar eller stöd från någon! Han såg ut som en riktig snorklare! Han använder inte armarna när han simmar utan simmar bara med hjälp av små nätta sparkar med fötterna. Nästa gång vi åker utomlands ska jag köpa simfötter till honom, oj vad det kommer gå undan då! Hans simteknik är redan 100 gånger bättre än min och han är bara 4 år, snart 5! Snacka om att vår investering i hans simskola har burit frukt! Jag kan inte simma utan att använda armarna, jag har aldrig lärt mig hur man gör det och jag är säker på att jag kommer drunkna om jag försöker! Haha!

När Lucas simmar så simmar han precis under ytan. Jag vet inte om han kan simma över ytan, men det är kanske nästa steg att lära sig. När han behövde ta luft simmade han till en kant i poolen eller så dök han till botten och hoppade upp och tog ett andetag när han kom över ytan och sen simmade han vidare. Det var verkligen imponerande att se! Han gjorde allt detta utan att någon sa till honom hur han skulle göra! Lucas slutar verkligen aldrig att förvåna mig! Nu längtar jag järnet tills han börjar simskola igen. Vi förlorade vår plats när vi åkte till Brasilien men nu hoppas vi på att få nya platser till både honom och Isadora 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Det är väl så att barn under en viss ålder inte kan ha huvudet ovanför ytan helt? Just för att huvudet är tyngre när man är liten? Vet att det är därför personer som tävlingssimmar anser att man ska börja crowla först men simskolor för skolelever anser att man ska simma bröstsim. Det är det där som kör ihop sig för barn eftersom huvudet är förtungt och det därmed är en kamp för många att lära sig simma. Det är den infon jag fått av tävlingssimmare, men kan ha fel :). Tänker på det att han inte håller hela huvudet uppe, att det är naturligt att det är så :).

  Svara
  • C

   Bor utomlands och min dotter har gått i simskola sen hon var 4,5 år. Här lär de sig crawl först, sen ryggsim och sedan bröstsim. Hon har nyss fyllt 6 och är väldigt duktig på att crawla och simma ryggsim, och det är först nu de börjat lite lugnt med bröstsim. Det kräver ju mycket mer koordination så det kan nog stämma som Orsakullan nämnt ovan.

   L kommer säkert lära sig crawla lätt eftersom han inte är rädd för att ha ansiktet i vattnet. Fantastiskt hur duktig han är och att han är så trygg i vattnet.

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Men åh vad bra! När jag gick i simskola (från 6 år) fick vi lära oss bröstsim först och därför lärde jag mig aldrig att crawla. Så synd!

    Ja, det tror jag också! Ska bli spännande att se vad dom säger på simskolan när han kommer dit 🙂 Nu kanske han får byta upp sig en grupp 🙂

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här