Fjärde graviditeten

Min största rädsla med att få barn igen i en bonusfamilj

När jag träffade Victor och vi började prata om att skaffa barn så fanns det en grej som gnagde hos mig. Jag var livrädd för att ett till barn, ett halvsyskon till Lucas och Isadora, skulle kunna skapa något slags utanförskap för dom. Jag märkte ganska snabbt att Victor tog till sig barnen som om dom vore hans egna och barnen började ty sig mer och mer till honom. Idag har Victor och barnen en såpass nära relation att det är lika självklart för dom att gå till honom som till mig, när dom är ledsna eller har slagit sig. Det har jag aldrig sett barnen göra med någon annan förut, möjligtvis mormor i så fall, men annars har det alltid varit mig som dom kommit till. Det känns väldigt bra 🙂

När jag blev gravid visste jag fortfarande inte hur det skulle bli med Victors familj eftersom jag inte hade träffat dom mer än 1-2 gånger (de bor i Spanien). Victor var dock tvärsäker på att inte heller hans föräldrar skulle göra någon skillnad på biologiska eller bonusbarn, vilket kändes extra viktigt för mig eftersom Lucas och Isadora inte har så mycket familj, dom har ju bara en mormor som dom träffar ofta.

Det visade sig att Victor hade väldigt rätt! Jag kunde verkligen inte fått en bättre svärfamilj och Lucas och Isadora kunde inte fått en bättre bonusfamilj! Victors föräldrar och syster har verkligen tagit emot oss allihopa med öppna armar och jag har nog aldrig känt mig mer välkommen någon annanstans än vad jag gör tillsammans med dom. Lucas och Isadora älskar att åka till bonusfarmor och båda, särskilt Isadora, har kärat ner sig totalt i Victors syster 🙂 Dessutom har dom fått en jättefin bonuskusin! Helt plötsligt har familjen blivit väldigt stor! Under denna sommarn har vi inte bara blivit bjudna till badlandet i Örebro, dom har också tagit med barnen till lekplatser flera gånger och dom ställer alltid upp och passar 🙂 Dom engagerar sig också i barnens födelsedagar och kommer på kalas och skolavslutningsfirande 🙂 Det här är så mycket mer än jag nånsin hade kunnat drömma om!

Tänk vad bra det har blivit egentligen, för oss allihopa 🙂 Jag kunde inte bli lyckligare!

Jag har lite dåligt med bilder på familjen, men här är i alla fall Victors mamma, syster och systerdotter med 🙂

15 Comments

  • Emma

   Ja det gör det verkligen ❤️ så tacksam! Vi bor i Göteborg, men när Astrid Lindgrens värld stängde så tog Victors föräldrar med oss på en roadtrip till Lost City ? så mysig stad! ?

 • Johanna

  Tänk så bra det löste sig för dig ? man får följa med i livets toppar och dalar och ha tillit till att det blir bra ? lättare sagt än gjort såklart… Men ditt liv nu låter som en kärlekssaga ??

  Ps. Jag hittade en podd, naturligt äkta, som tar upp ”manifestera” i sista avsnittet , sååå spännande att lyssna på. Att vi, genom att tänka på vad vi vill ha/uppnå, riktigt tänka oss in i hur det skulle vara /kännas skapar chanser att få det ?

  Kram ? ps2. Det är så spännande med er nedräkning nu ???

 • Carro

  Känner igen! Har ett barn och väntar ett med en ny. Det här löst sig som för dig för oss också! Kan vara bra att tänka på att inte använda order halvsyskon, tycker jag. Det låter indirekt som att dom är mindre syskon än dom andra. Jag har en lillasyster på mammas sida och en tvillingbror och för mig är dom exakt lika mycket syskon. Skriver det i all välmening och vet hur vanligt uttryck det är! Min lillasyster fick jämt höra i skolan att om hon hade halvsyskon så har hon inga riktiga syskon osv! Kram

  • Alexandra

   Superbra kommentar..har 1 barn sedan tidigare och 1 bebis nu. De är syskon, bröder. Punkt slut. Vid ett tillfälle sa en avlägsen släkting till kusinerna att det är hans ”halvsyskon”..systerdottern på 6 år blev så förvånad och svarade.ä något i stil med ”vad knäpp du är.. han är inte halv han är hel”..det var ett elakt försök att insinuera annat men jag sa till vederbörande på skarpen och hälsade att denne inte är välkommen om min familj inte respekteras..(lång konflikt i flera år med liknande beteende så jag är inte så ”känslig” att jag överväger att bryta pga ett uttalande..förklarade sedan för min son och hans kusiner vad vuxna menar med ”halv och helsyskon””riktiga” syskon etc…barnen tyckte att de vuxna var knäppa och att det är hans ”riktiga” syskon eftersom de tom delat livmoder ?och att bebisen finns på riktigt

   Blir glad av att läsa hur fint det har löst sig..hade samma farhåga här med min make är helt fantastisk och även hans familj

   • Emma

    Håller med! Jag skulle heller aldrig kalla bebisen för halvsyskon, det är ju helt orelevant 🙂 Vi ser ju oss som en familj och det känns som alla andra runt omkring oss också ser oss så. Bra svarat av systerdottern tycker jag ? heja henne! Och knäpp släkting, inte okej! Vad fint att det har löst sig lika bra för er ❤️

  • Emma

   Jättebra kommenterar Carro ❤️ Vi har inte heller sagt halvsyskon här hemma. Jag hade aldrig kommit på den tanken även om jag skrev det på bloggen. Vinster ju det som att vi är en hel familj allihopa här hemma och det enda barnen, eller snarare Lucas, kan undra över ibland är varför pappa inte bor i rummet i källarn ? Taskigt att säga att halvsyskon inte är riktiga syskon… jag förstår precis vad du menar ❤️ kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.