Bruna bönor till alla måltider

I Brasilien äter man bruna bönor i en brunsås till alla måltider. Och som jag skrivit tidigare så är varje dag en mindre buffé så det är inte ovanligt att man äter bruna bönor och sås tillsammans med pasta och tomatsås. Dom flesta i familjen blandar allt på tallriken. Jair brukar säga att det ändå ska mixas i magen haha!

När jag kom till Brasilien första gången tyckte jag att det såg äckligt ut med bruna bönor och fattade inte hur någon kunde tycka om den där böngrytan, men nu har jag lärt mig att mycket av brassarnas mat faktiskt inte ser så gott ut, men det är mycket godare än vad det ser ut. Igår hade Jairs mamma lagat en jättestor gryta med bönor och korv. Ingen var gladare än jag! Jag älskar den där böngrytan och äter faktiskt helst den och inget annat. Tyvärr brukar korven (som är förbaskat god) ta slut väldigt fort.

Idag fanns det bara en stackars korvbit kvar så den tog jag. Köttbiten på andra sidan tallriken kommer från en annan maträtt som Jairs mamma lagade igår. Det köttet är alldeles mört och hur gott som helst 🙂

Och ja, vi använder som träpallar som bord när vi sitter ute och äter. Det var alltså på riktigt mitt matbord idag 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här