Varje dag är en mindre buffé

Jag vet inte om det är så här i alla brasilianska familjer, men jag skulle tro att det – mer eller mindre i alla fall. Varje dag här hemma är en mindre buffé. Det finns oftast 2-4 rätter att välja mellan och spisen är alltid full av kastruller. Bönor och ris finns alltid, det är standard och det äter man till varje måltid. Vissa i familjen äter det även till frukost! Utöver bönor och ris finns alltid något mer. Det kan vara köttgryta, pasta och sås, stekt kött, kyckling eller lever. Idag var det ris och bönor, pasta med tonfisksås och lever. För en svensk så känns det som en salig blandning av mat som inte passar ihop, men man vänjer sig faktiskt. Jag blandar aldrig men jag kan ha flera olika rätter på samma tallrik. Om jag inte känner för alla rätterna så äter jag bara det jag är sugen på och då får jag jämt tusen frågor om jag inte gillade det som jag valde bort. Haha!
På toppen av min tallrik idag så ligger det något som ser ut som en sallad, men låt dig inte luras – det är nämligen en chilisås som Jair och Jairs brosa slängde ihop. Jag ÄLSKAR sån här chilisås! Det är läskande gott med chilin tillsammans med grönsakerna. Nam Nam!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här