Populärt husdjur – fåglar

Ett populärt husdjur här i favelan är att ha fåglar och man vill gärna att dom sjunger. Jairs familj har 5 olika burar med fåglar i olika färger. Fåglarna lever ganska länge, en av dom är äldre än min och Jairs relation och vi har varit tillsammans i snart 8 år! Det senaste tillskottet är bara två veckor och kunde inte sjunga när Jairs brosa köpte den så då satte han på fågelljud på sin mobil och spelade upp för fågeln tills den lärde sig. Idag sjunger den jättefint!

Jag tycker att det är hemskt att ha fåglar i bur på detta sättet eftersom dom inte har nån plats att flyga på, men tyvärr är detta inget som jag kan påverka och därför är det inte värt att diskutera.

En av våra grannar har en jätterolig papegoja som älskar att härmas. Den fångar upp alla möjliga saker som   sånger till rop. Varje gång som något av barnen gråter så härmar papegojan barnen och skriker likadant 🙂 Det är samma sak när vi ropar på varandra här hemma (mellan våningarna) då snappar papegojan upp våra namn och ropar tillbaka haha! 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här