Fjärde graviditeten

Blodtryckskoll hos barnmorskan

Nu är vi hemma igen efter ett kort besök hos barnmorskan och en lång utflykt till Eriksberg. Alla prover hos barnmorskan var bra så just nu behöver jag inte oroa mig för något 🙂 Det kändes väldigt bra med den extra kollen eftersom jag hade väldigt många av symtomen för havandeskapsförgiftning. Barnmorskan sa att jag skulle hålla koll om det blev värre eller fortsatte, men förhoppningsvis kommer ju bebisen snart 🙂 Hon ordinerade att jag skulle sova, vila, äta och dricka mycket så det blir att vila tills bebisen kommer.

Efter barnmorskan åkte vi till Eriksberg för att äta glass med Victors föräldrar som hade hämtat Lucas och Victors systerdotter på fotbollsskolan. Efter glassen var vi hungriga så då blev det även lunch på Eriksberg, så mysigt 🙂

Det är många som frågar om jag inte fick någon gynundersökningen eller hinnsvepning av barnmorskan idag. Nej, det fick jag inte men jag frågade inte heller efter det. Jag funderade på det på vägen dit men kom fram till att jag helst vill att förlossningen drar igång helt av sig själv nu när jag ändå är över tiden. Jag tycker det är mer spännande 🙂 Men om den inte dragit igång på fredag så får jag en hinnsvepning i samband med att vi bokar en igångsättningsbedömning. Jag är inte ett dugg sugen på igångsättning… jag gör typ vad som helst för att slippa så räkna med nya igångsättningsförsök till helgen!

2 Comments

  • Sabina

    Jag blev igångsatt med 2:a barnet 10 dagar tidigare pga snabb 1:a förlossning. Gick hur bra som helst. Supersmidigt att veta vilken dag, allt förberett med barnvakt etc.

    • Emma

      Det förstår jag då att du kände när du hade en snabb första förlossning 🙂 alla känner såklart olika, men för min del så vill jag inte veta vilken dag bebis kommer, jag vill ha spänningen och överraskningen som dessa dagar innebär. Jag vill inte veta och jag vill inte att allt ska vara förberett 🙂 Och jag vill helst att förlossningen startar spontant för det är det bästa för kroppen. Men jag vill ju inte gå längre över tiden än rekommenderat vilket är en vecka i Göteborg (tidigare två veckor).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.