Fjärde graviditeten

Symtom på havandeskapsförgiftning

Nope, det har FORTFARANDE inte kommit någon bebis! Jag trodde ändå lite extra på just idag eftersom jag födde Lucas på BF+2, men nu tror jag inte ett skvatt på att det kommer ske något idag.

Jag ska alldeles strax åka till barnmorskan för en extra koll av blodtrycket. Jag fick nämligen en jättejobbig huvudvärk igår som inte gick över trots alvedon. Det kan såklart bero på värmen men jag drack ändå ganska bra under dagen igår så jag tycker inte att jag borde fått vätskebrist. På slutet av dagen somnade jag till och när jag vaknade hade jag ÄNNU mer ont i huvudet trots att jag tog alvedon innan jag somnade. Dessutom blev synfältet dimmigt och jag hade svårt att hinna med i texten när vi kollade på TV på kvällen. Imorse när jag vaknade så var huvudvärken fortfarande kvar så då googlade jag och märkte ganska snabbt att jag har nästan alla symptom för havandeskapsförgiftning.

Det enda jag inte har är kräkningar, skakningar eller att jag känner mig frånvarande. Jag mår lätt illa till och från, känner mig sjuk och svullnader ska vi inte prata om, blir typ deprimerad av att tänka på det. Det där med ont i övre delen av magen har jag haft länge, särskilt under höger revben men jag tror det är för att bebisen sparkar där.

Jag tycker det känns tryggt att åka för en extra koll idag även om jag egentligen inte tror att jag har havandeskapsförgiftning. Jag tror det är den här värmen som ger huvudvärken, dimmiga synen och svullna fötter, händer och ansikte. Illamående är ju också vanligt i slutet på graviditeten så det är säkert ingen fara 🙂 Jag har ändå haft lågt och fint blodtryck på alla mätningar hittills. Men som sagt, det är ju ändå bra att kolla upp det.

One Comment

  • Daniéla

    Vill inte skrämma upp dig men jag fick akut havandeskapsförgiftning, och hade inte haft några symptomer innan. Så jättebra Bra att du kollar upp det

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.