20 myter som avslöjar könet på bebis i magen

Förra lördagen publicerade jag och Victor en video på ”Gravid vecka för vecka” i samarbete med Libero där vi gjorde 20 olika tester som sägs avslöja könet på bebisen i magen 🙂 Dom flesta myterna kommer från den här listan som jag gjorde när jag var preggo med Isadora: 16 myter som avslöjar könet på bebis i magen men nu har vi alltså lagt till ytterligare fyra tester 🙂 Här kommer hela listan! Vårt resultat hittar ni i videon längst ner 🙂

1. Söt- eller saltsug
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.

2. Hjärtljud
Bebisens hjärtljud sägs avslöja könet. En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.

3. Finnar
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.

4. Illamående
Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka.

5. Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.

6. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.

7. Benen
Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.

8. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej.

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar pojke.

10. Mayaindianernas uträkning
Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke.

11. Kinesiska kalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Kinesiska kalendern: https://www.babyhjalp.se/kinesiska-kalendern-kon/

12. Humör
Rejäla humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.

13. Hormonrand
Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.

14. Magens form
Mage som pekar framåt, så kallad “basketbollmage” ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.

15. Magens höjd
En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.

16. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.

17. Kissa på bikarbonat
Ta 2 tsk bikarbonat i en plastmugg, kissa i muggen. Brusar eller skummar det blir det en pojke. Händer absolut ingenting är det en flicka.

18. Ringtestet
Tag din egna guldring, knyt fast ett av dina hårstrån i ringen, lägg dig på rygg och håll i hårstråt så att ringen kan pendla fritt över din mage. Håll gärna med den hand som inte dominerar så håll med vänster om du är högerhänt. Om ringen rör sig som en pendel fram och tillbaka är det en pojke, om den rör sig i en cirkel så är det en flicka. 

19. Oljetestet
Häll några droppar på högsta delen av mammans mage. Om oljan snabbt rinner av är bebisen en pojke, annars en flicka.

20. Rödkålstestet
Koka upp en liten kastrull med rödkålsvatten genom att hacka en rödkål i småbitar och koka bitarna i vatten i cirka 10 minuter. Låt därefter blandningen svalna och filtrera sedan bort rödkålsbitarna innan du genomför testet. Kissa i en ren plastmugg. Blanda därefter en lika stor andel urin som andel rödkålsvatten med varandra. Rör runt snabbt och låt stå ett par minuter.
Pojke: Blandningen antar en röd/rosa färg
Flicka: Blandningen antar en lila/blå färg

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Skolkurator

  Det enda som stämde var nr1.
  Pojke 1=åt citrusfrukter hela tiden
  Flicka= choklad (som jag inte ens gillade innan jag blev gravid)
  Pojke 2= salt lakrits

  Svara
 2. Christel

  Har fått 3 söner och alla graviditeter har varit olika …… yngste hade hjärtljud på 160 ( typiskt flicka )olika form på magen både höjd och form .Det skall bli intressant att se vad som döljer sig i din mage / Kram

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här