Ändras smaken när man är gravid?

Jag tycker det är så fascinerande hur hormoner när man är gravid kan påverka så mycket att det till och med kan påverka vad man gillar att äta. I början av den här graviditeten hinkade jag i mig LOKA. Jag drack så mycket att Victor häpnade över hur många brukar som gick åt och jag bara älskade det. Men sen kom illamåendet och då fick jag för mig att LOKA smakade för mycket salt. Jag kunde inte dricka det. Samma sak med pistagenötter, från att älska det till att kräkas av tanken på att dom smakar salt! Det enda som jag verkligen ville äta var kiwi.

Det tog ett tag innan jag kunde börja dricka LOKA igen. Först kunde jag bara ta några få klunkar men nu kan jag dricka som vanligt igen. Jag är glad att min vanliga ”smak” börjar komma tillbaka och jag hoppas innerligt att jag snart börjar gilla sushi igen! I graviditeten med Lucas var det extremt för då gillade jag ingen mat – HELA graviditeten! Jag mådde aldrig illa, men istället hatade jag mat. Jag åt extremt enformigt, samma mat i minst tre veckor i sträck för jag kunde inte tänka ut eller prata om någon annan maträtt. Det var första gången som jag började ogilla sushi och det höll i sig tills jag blev gravid med Isadora. Jag hoppas inte jag behöver vänta så länge tills nästa gång jag kan äta sushi.

I graviditeten med Lucas hade jag svårt för all varm mat tills han var född, då smakade till och med BB-maten gudomligt. Haha! Den här graviditeten är mer lik den med Isadora för då mådde jag också illa i början men fick tillbaka matlusten under andra trimestern. Så tacksam för det!

Har ni upplevt att smaken har förändrats när ni varit gravida? Har ni slutat gilla något som ni alltid gillat förut?

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Nina

    Alla tre graviditeter har jag hatat kyckling, spydde en gång i första graviditet när jag åt det och sen kunde jag knappt tillaga det under de andra. Psykologiskt?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här