Fjärde graviditeten

Varför är jag så törstig – gravid i vecka 7

Jag tycker det är väldigt intressant med tidiga graviditetssymptom som försvinner en bit in i graviditeten. I denna graviditeten upptäckte jag ett symptom som jag inte reflekterat så mycket över, men som jag minns väl från min andra graviditet som slutade i MA. Nämligen att jag var omättligt törstig i början av graviditeten, runt vecka 7 – 9. Jag drack och drack men ändå fortsatte jag att känna mig törstig!

Detta är tydligen ett av dom vanligaste symptomen under tidig graviditet, precis som det konstanta kissandet. Det har att göra med att blodvolymen i kroppen ökar redan i första trimestern för att räcka till bebisen. Detta gör att njurarna skapar överflödig vätska som till slut hamnar i blåsan och man blir mer kissnödig. Men det är såklart inte enda anledningen till det ökade kissandet som även beror på att det blir mer och mer trångt i bäckenet. Det brukar bli bättre i början av andra trimestern när livmodern reser sig från bäckenet och inte trycker på blåsan lika mycket.

Ett annat gravidsymptom som också påverkar den ökade törsten är om man kräks mycket, då kan man nämligen få en vätskeobalans och behöva dricka mer.

Märkte du att du blev törstigare i början av graviditeten?

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.