10 sätt att öka chanserna för att bli gravid

Jag har läst att det finns en hel del huskurer och tips på hur man kan hjälpa naturen på vägen och därmed öka chanserna att bli gravid när man försöker bli gravid. Jag har testat några grejer men tror generellt att de flesta metoder har en tveksam effekt, men några är faktiskt vetenskapligt beprövade. Vad tror ni, kan man hjälpa naturen på vägen? Har ni testat något av detta?  

1. Multivitamin för kvinnor är nog aldrig en dålig idé, men visste ni att det faktiskt kan hjälpa kroppen på traven? Särskilt om man ätit hormoner ett tag för då kan förhållandet mellan östrogen och progesteron vara lite tokigt. Zink, magnesium, B6- och C-vitaminer har bevisat positiv effekt på just detta. D-vitaminbrist sägs också kunna leda till ägglossningsproblem. Tips! Välj en multivitamin med 400 µg folsyra eftersom man bör äta det både innan och under tiden man är gravid, det minskar riskerna för ryggmärgsbrock på fostret.

2. Zink och folsyra ökar spermieproduktionen. Spermierna får också bättre kvalitet så det kan vara värt att testa.

2. Bisolvonmetoden är en hyfsat populär metod för att för att bli gravid. Bisolvon är slemlösande och sägs fungera genom att kvinnans sekret blir tunnare och det ska då bli enklare för spermierna att komma in. Enligt metoden ska man ta 10-15 ml varje dag från mensens första dag fram tills ägglossningsdagen. Chanserna ökar ännu mer om mannen också tar Bisolvon då spermasekretet också tunnas ut. OBS! Fortsätt inte med Bisolvon när du har blivit gravid

3. Rosenrot är en ört som används som ett kosttillskott. Örten används kan hjälpa mot trötthet, nedstämdhet, bristsjukdomar, impotens, infektioner, kan ge ökad uthållighet, ökad lust. Enligt en studie återfick 25 kvinnor av 40 sin menstration efter bara 14 dagar när dom började med kosttillskottet Rosenrot. Det stod inte vad kvinnornas diagnos var där jag läste men jag tänker att deras uteblivna mens kan ha berott på PCO. Rosenrot finns att köpa i hälsobutiker och ska inte användas av gravida.

4. Bidrottningsgelé är bidrottningens kost som hon äter hela sitt liv och eftersom hon är superfertil och lägger i genomsnitt 200.000 ägg per år så skulle det kunna vara rimligt att bidrottningsgelé bidrar med goda effekter för kvinnors fertilitet också. Bidrottninggelé innehåller B-, A-, D-, och E-viaminer, aminosyror t ex alanin, lysnin, arginin, leycin och valin. Den innehåller också kolhydrater, mineraler som kalium, kalcium och järn samt hormoner däribland det manliga könshormonet testostoron. Bidrottninggelé är antibakteriell, anses kunna öka sexlusten, ökad fertilitet, stärker kroppens motståndskraft, hjälper till att reducera allergier, kontrollerar kolestorolnivåerna, förebygger fotsvamp, används vid behandling av svåra hudproblem som eksem, psoriasis och akne, minska klimakteriebesvär och PMS.

5. Ägglossningstest ökar dina chanser att pricka rätt datum för att göra en bebis. Läs mer om det HÄR!

6. Tempningsmetoden är också ett sätt att öka chanserna att pricka rätt datum. Du får också bättre koll på din menscykel och därmed större chans att hjälpa naturen på traven.

7. Bioidentisk progesteronkräm kan vara ett bra hjälpmedel om du skulle upptäcka att du har en kort lutealfas (ca 7-10 dagar mellan ägglossning och mens). Det kan bero på att du har för låg halt av hormonet progesteron och då kommer kroppen stöta ut livmoderslemhinnan även om ägget blivit befruktat. Läs HÄR!

8. Slidsekretmetoden är en metod för att hitta ägglossningsdagen. När vi kvinnor har ägglossning ändrar sig sekretet som kommer ut från slidan. Det blir genomskinligt och liknar äggvita. När man inte har ägglossning är sekretet för det mesta ganska lättflytande, men precis före ägglossningen är det mera segt och trådaktigt. Om man tar lite sekret från slidan på pekfingret när man tror att man har ägglossning och trycker fingret mot tummen och sedan försiktigt drar isär pekfingret och tummen, uppstår det en tunn slembro, som kan bli 3-6 centimeter lång innan den brister. Det här är ett tydligt tecken på att sekretet är trådaktigt. Ibland blir det också rikligare. Efter ägglossningen återgår det till att bli mer gulvitt och ogenomskinligt.

9. Minska på alkoholkonsumtionen eller sluta helt – Alkohol kan påverka både manlig och kvinnlig fertilitet negativt. Alkohol har skadlig effekt på cellerna där spermierna bildas och man tror att så mycket som en tredjedel av manlig infertilitet kan bero på för hög alkoholkonsumtion.

10. Sist men definitivt inte minst – Sexa mycket!! Rekommendationen är varannan dag för att vara säker på att inte missa ägglossningen. Spermier kan överleva och vänta på ägget i 5 dagar, ibland till och med 7 dagar!

öka chanserna att bli gravid

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här